Dosad probrano pet strateških projekata za državu teških 15 do 20 mlrd. kuna

Autor: Marija Brnić , 15. svibanj 2014. u 10:57
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Uz TE Plomin, to su još Zagrebačka obala u sklopu projekta Rijeka Gateway, LNG Terminal, regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica…

Vlada je danas uvrstila prvi projekt na listu strateških projekata za hrvatsku državu. Riječ je o TE Plomin C, a ukupno je, kako je izvijestio potpredsjednik Vlade i predsjednik Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata Branko Grčić, to povjerenstvo odobrenje dalo za pet takvih projekata.

Uz TE Plomin, to su još Zagrebačka obala u sklopu projekta Rijeka Gateway, LNG Terminal, regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica u Koprivnici, te pista Zračne luke Mali Lošinj, koja je i privatni projekt. 

"To na prvi pogled izgleda malo, ali oni su teški između 15 i 20 milijardi kuna, a stvarna će im se vrijednost znati nakon objave javnih natječaja. No, to je pet kapitalaca i kada ih se uspije pripremiti, dati će dodatni impuls gospodarstvu", istaknuo je Grčić.Dosad je, kaže Grčić, koji je izvijestio i da je od početka godine od kada je na snazi zakon o strateškim investicijskim projektima dosad održano 5 sjednica tog povjerenstva na kojima su razmatrani svi projekti koje nominiraju privatni i javni investitori. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Je li netko analizirao mogućnosti za nabavu ugljena za TE Plomin 3 u bliskoj budućnosti, ako se ta TE uspije izgraditi?

New Report

Close