Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta.
Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.
U srcu Parka prirode Lonjsko polje uz rijeku Savu nalazi se selo Mužilovčica-selo lastavica. Ondje je smješten Ekoturizam Veselić koji svakom gostu nudi povratak u stara vremena kada se živjelo sporije, kada nije bilo mobitela, interneta i suvremene tehnologije, kada su se sva polja obrađivala na ekološki način, kada se doma pekao kruh, mijesilo tijesto i kuhalo fina posavska jela, kada su se ljudi bavili starim tradicijskim zanatima, kada su ljudi živjeli u simbiozi s prirodom, kada je selo u pravom smislu riječi živjelo!
Na imanju je obnovljena tradicionalna drvena posavska kuća koja je dio hrvatske kulturne baštine. Na katu kuće za turiste su uređene dvije trokrevetne sobe. U prizemlju tradicionalne posavske kuće uređena je Kušaonica ekoloških proizvoda. Prostor je uređen u etno stilu, a proizvodi se nalaze na drvenoj stalaži baš kao u bakinoj špajzi. Ovdje svatko može doći i kupiti gastronomski užitak vrhunske kvalitete.
Također, Ekoturizam Veselić organizira prezentacije i degustacije ekoloških proizvoda za grupe do 50 osoba. Uz tradicionalna posavska jela pripremljena od naših ekoloških namirnica posjetitelje čekaju i edukativne radionice koje uključuju upoznavanje poljoprivrednih strojeva, tradicijskih zanata, učenje o ekološkoj poljoprivredi uz rad na eko vrtu, upoznavanje prirode, seoska olimpijada i još mnogo toga i za djecu i za odrasle.
Svaki izlet završava s degustacijom ekoloških slastica kako bi gosti uvijek veseli, zadovoljni i siti napustili prekrasno imanje. Ovime nastoje proširiti svijest o ekološkoj poljoprivredi, istaknuti važnost eko uzgoja i eko hrane za zdravlje ljudi. Osim što čuva ljudsko zdravlje, neupitna prednost eko hrane sastoji se i u očuvanju okoliša jer takva proizvodnja ne zagađuje zrak, tlo ni vodu i time osigurava bolje uvjete za život naših potomaka.
Više o ekoturizmu Veselić pogledajte na internet stranici.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu