Darinko Kosor: Ako vlada ne odustane od koncesije za autoceste, idemo na referendum

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2014. u 14:28
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ako Vlada ne odustane od davanja autocesta u koncesiju HSLS, Nacionalni forum, sindikati i civilne udruge krenut će nakon održavanja izbora za Europski parlament u prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma.

Ako Vlada ne odustane od davanja autocesta u koncesiju HSLS, Nacionalni forum, sindikati i civilne udruge krenut će nakon održavanja izbora za Europski parlament u prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv koncesije – poručio je danas predsjednik HSLS-a Darinko Kosor na konferenciji za novinare na temu monetizacije autoceste, piše Večernji list.

Dodao je da se trenutno vode konzultacije s pravnicima oko referendumskog pitanja. Kosor je također dao rok od 1,5 mjeseca ministru Siniši Hajdašu Dončiću i Vladi da javnost upoznaju sa sadržajem ponuda za koncesiju autoceste koje sad drže u tajnosti. HSLS i Nacionalni forum osim što se protive koncesioniranju izgrađenih autocesta nude i rješenje, a koje se sastoji od spajanja Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka Zagreb (što je i učinjeno) uvođenje vinjeta, preusmjeravanja teretnih vozila na autoceste te od reprograma kredita.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close