Drugi Hrvatski festival hrane i vina otvoren je jučer u zagrebačkoj dvorani Arena gdje je okupio 300 izlagača-proizvođača hrane i vina iz cijele Hrvatske te susjednih zemalja, s naglaskom na Italiju kao zemlju-pokrovitelja. Na festivalu do 5. travnja pod sloganom "Kušajte ljubav na stolu" predstavljaju svoje proizvode te nove trendove u proizvodnji, pripremi, serviranju i konzumaciji hrane i vina.
Posjetiteljima se u četiri kategorije (gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa) sugerira prepuštanje kulinarskim avanturama za pamćenje što će moći kroz sudjelovanje na gotovo 40 kulinarskih i 13 vinskih radionica-kušaonica pod vodstvom vrhunskih hrvatskih i stranih chefova te priznatih sommeliera, istaknula je na otvaranju direktorica festivala Đuđa Protić, ujedno i vlasnica tvrtke-organizatora, zagrebačkog Zvona cateringa. Dodala je da je jedan od ciljeva festivala i edukacija mladih naraštaja te svih drugih željnih upoznavanja eno-gastro svijeta, kao i aktivnih sudionika prehrambene industrije zbog čega su pripremili i nekoliko okruglih stolova, među kojima je i onaj Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Perspektive proizvodnje hrane u Hrvatskoj". Otvarajući festival zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je njegovu važnost za ponudu i promociju Zagreba te enogastronomije cijele Hrvatske koja se time, kako smatra, može ponositi. Najavio je da će po uzoru na taj festival na predstojećem, rujanskom Bundekfestu u Zagrebu, pokušati okupiti cijelu hrvatsku enogastro scenu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu