Tihomir Kralj zamjenik predsjednika NO-a Aluminija

Autor: Suzana Varošanec , 26. ožujak 2014. u 14:56
Photo Stojan Lasic/Vecernji list

Za nove nadzornike u ime malih dioničara imenovani su Zlatko Topić, Tomislav Pranjić i Mario Gadžić.

Na današnjoj Skupštini dioničara mostarskog Aluminija provedena su razriješenja i imenovanja šest od  ukupno sedam članova Nadzornog odbora, no s obzirom da su dva nadzornika zapravo stari-novi članovi, u biti nova su ukupno četvorica. Promjene se izbacile jednog novog nadzornika koji će zastupati interese Vlade Federacije BiH, ali i sva tri nova člana NO-a koji predstavljaju male dioničare. Oni, pak, kao i Federacija drže svaki po 44 posto udjela. 

U NO ponovo su imenovani  Mehmed Jahić i Ante Penavić, koji su i u prethodnom mandatu predstavljali interese Vlade FBiH, a na toj strani pridružio im se novi nadzornik Mladen Alpeza. Za nove nadzornike u ime malih dioničara imenovani su Zlatko Topić, Tomislav Pranjić i Mario Gadžić.

Iz kompanije javljaju da je odmah nakon skupštine održana osnivačka sjednica NO-a. Za predsjednika NO-a, kojeg između sebe biraju članovi NO-a, izabran je Mehmed Jahić, a za njegova zamjenika Tihomira Kralja. Inače, Kralj je bivši načelnik policijskog Uskoka specijaliziranog za borbru protiv korupcije koji je danas angažiran na poslovima u Ministarstvu financija RH. Kralj zastupa 12 posto vlasničkog udjela Republike Hrvatske koji je sa šibenskog TLM-a prenešen u sklopu privatizacije te kompanije, a nadzornik je postao imenovanjem prije gotovo godinu dana.  

Komentirajte prvi

New Report

Close