Maras: Cjeloživotno obrazovanje ključno za razvoj poduzetništva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2014. u 13:41
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Istaknuo je kako u današnjem svijetu globalne ekonomske krize pitanja razvoja ljudskih resursa i poduzetništva nikada nisu bila važnija te kako je uloga obrazovanja i treninga.

Za razvoj poduzetništva od ključnog je značaja cjeloživotno obrazovanje, kazao je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je otvorio međunarodnu konferenciju Europske zaklade za stručnu izobrazbu – Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL).

Istaknuo je kako u današnjem svijetu globalne ekonomske krize pitanja razvoja ljudskih resursa i poduzetništva nikada nisu bila važnija te kako je uloga obrazovanja i treninga, posebice u poduzetništvu značajna za ostvarivanje gospodarskog rasta i jačanja konkurentnosti.

Maras je ponovo najavio otvaranje europskog centra za poduzetničko učenje na zagrebačkoj Kajzerici koji bi trebao biti gotov krajem 2015. ili početkom 2016. godine i gdje će se spajati poduzetništvo i edukacija kroz učenje od najranijih faza, od osnovne škole na dalje.

Cilj je da se Hrvatska pozicionira ne samo kao regionalni centar za poduzetničko učenje već i centar za čitavu EU za svih 28 zemalja članica, rekao je Maras.

Naglasio je i važnost promoviranja poduzetništva kao načina za samozapošljavanje, za što su namijenjena i poticajna sredstva. To je posebice važno za mlade ljude kako bi bili svjesni da sa idejom mogu pokrenuti svoj posao, zaposliti sebe pa možda i nekog drugog.

Na trodnevnoj konferenciji sudjeluju predstavnici 14 zemalja, među kojima osam iz regije.

To je dokaz da radimo dobar posao jer zašto bi inače netko iz Gruzije došao ovdje ako ne misli da može nešto novo naučiti, istaknuo je ministar.

SEECEL okuplja osam zemalja jugoistočne Europe, a s ciljem razvoja poduzetništva, cjeloživotnog učenja i implementacije novih poduzetničkih znanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close