Ostali bez plaće: FINA zbog greške ‘sjela’ na račune 130 djelatnika

Autor: Agencija VLM , 20. veljača 2014. u 17:10
Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Problem je do COP-a. U njemu, očito, zaštićeni računi nisu postavljeni kao prioritet. COP je programski zeznuta stvar, kaže Saša Lamza, sanacijski upravitelj KBC Osijek.

FINA je ovoga mjeseca "sjela" na oko 130 računa djelatnika KBC Osijek. S njih je uzela različite iznose, od 28 do 3400 kuna. Ogorčeni zaposlenici danas su se javljali u Ravnateljstvo jer su ostali bez plaće za protekli mjesec. Dok pojedini zaposlenici tvrde da je greška nastala u osječkom računovodstvu koje prilikom knjiženja nije unijelo njihove zaštićene račune, u Ravnateljstvu tumače kako je problem do postavki programa Centralnog obračuna plaća (COP-a).

 – Problem je do COP-a. U njemu, očito, zaštićeni računi nisu postavljeni kao prioritet. COP je programski zeznuta stvar – kaže Saša Lamza, sanacijski upravitelj KBC Osijek koji je, kako dodaje, provjerio i s računovodstvom je li napravljen kakav propust.

 – Program koristimo već tri mjeseca i do sada se ovo nije dogodilo. Nadamo se da se ovakva greška neće ponoviti – nastavlja te napominje kako je donesen u međuvremenu i novi kolektivni ugovor u zdravstvu prema kojemu se se trebale promijeniti i neke stavke u COP-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close