AZTN pokrenuo postupak protiv Tiska zbog narušavanja tržišnog natjecanja

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2014. u 10:53
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je postupak protiv poduzetnika Tisak radi utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja zlouporabom vladajućeg položaja.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je postupak protiv poduzetnika Tisak radi utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja zlouporabom vladajućeg položaja, priopćeno je iz AZTN-a. 

Agencija će u postupku utvrditi predstavljaju li određena postupanja tog poduzetnika koja se odnose na način primjene rabata sadržanih u Uvjetima poslovanja u distribuciji tiskovina, distribucije tiska na prodajna mjesta konkurenata te odabir asortimana tiska koji se dostavlja na prodajna mjesta konkurenata, zlouporabu vladajućeg položaja na mjerodavnom tržištu trgovine na veliko tiskom u Republici Hrvatskoj.

Agencija posebno naglašava kako u trenutku pokretanja postupka ne mora raspolagati relevantnim dokazima o povredi propisa o tržišnom natjecanju. Pokretanje postupka prije svega omogućuje Agenciji dubinsku istragu ponašanja poduzetnika temeljem indicija kojima u tom trenutku raspolaže, napominju iz Agencije

Rokovi za okončanje postupka propisani su Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja. Odluku Agencija mora donijeti u roku od četiri mjeseca od dana kada je utvrdila sve činjenice važne za donošenje odluke. Trajanje postupka u okviru propisanih zakonskih rokova ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući složenost predmeta, ali i spremnost poduzetnika na suradnju s Agencijom, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close