Hanfa istražuje Inu i Zoltána Áldotta

Autor: Ante Pavić , 06. veljača 2014. u 09:26
Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine/Igor Kralj/PIXSELL

Hanfa istražuje Inu i Aldotta zbog šutnje u vezi mogućih povlaštenih informacija koje bi mogle imati odjeka na pregovore koji se vode između Vlade i Mola.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga istražuje Inu kao i njezinog predsjednika Uprave Zoltana Aldotta zbog šutnje u vezi mogućih povlaštenih informacija koje bi mogle imati odjeka na pregovore koji se vode između dva najveća dioničara: Vlade i Mola.  

Hanfa sumnja da je Aldott u sukobu interesa te je od njega, kao i od Ine, zatražila očitovanje. Upozorava da je sukladno Zakonu o tržištu kapitala Ina bila obvezna bez odgode obavještavati javnost o povlaštenim informacijama koje se neposredno odnose na tvrtku bez obzira što može dolaziti i izvan Ine, kao što su odluke dioničara, ugovornih partnera ili regulatornih tijela. Hanfa od Ine traži odgovor na pitanje zašto javno ne objavljuje informacije, demantije ili potvrde o Molovoj najavi o prodaji svojeg udjela, započinjanju dubinske analize Ine ili Vladinom podnošenju arbitražne tužbe.

Aldotta pita sudjeluje li u pregovorima na strani Mola i u kojem svojstvu te ako sudjeluje smatra li svoj angažman spornim s obzirom na funkciju predsjednika Uprave Ine, "a s obzirom na upravljanje povlaštenim informacijama Izdavatelja i mogući sukob interesa." Kazna za ovakve propuste iznosi do milijun i pol kuna. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

holy :
ivan-vrdoljak-je-obmanjivao-javnost
dao-spectrumu-podatke-vrijedne-milijarde

http://www.politikaplus.com/novost/96610/mirela-holy-ivan-vrdoljak-je-obmanjivao-javnost-i-dao-spectrumu-podatke-vrijedne-milijarde-kuna

O sudbini Ine odlučit će EU, Rusi i Amerikanci

New Report

Close