Izmislili zamjenike direktora za spas fotelja?

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2014. u 09:41
Davor Višnjić/PIXSELL

Uz te direktore, zamjenike i pomoćnike, tvrtka će, naravno, imati i predsjednika i člana uprave.

Direktori sektora, zamjenici direktora, pomoćnici direktora su u Održavanju i naplati cestarine Hrvatskih autocesta (HAC-ONC) novim Pravilnikom o radu nagomilali šefovska mjesta u tvrtki koja će nastati kad se spoje s Autocestom Rijeka – Zagreb – Održavanje i naplata (ARZ-ON), piše Večernji list. Uz te direktore, zamjenike i pomoćnike, tvrtka će, naravno, imati i predsjednika i člana uprave.

Zajednička tvrtka imat će dva direktora – sektora naplate cestarine i sektora održavanja, svaki od njih će imati zamjenike, a direktor naplate imat će jednog pomoćnika, dok će direktor održavanja imati tri pomoćnika, navodi Večernji. U HAC-ONC-u dosad su bili direktori sektora naplate i održavanja, a oni su imali pomoćnike, no spajanjem te tvrtke s ARZ-ON-om izmišljene su ove funkcije – zamjenici direktora – kako bi svi zadržali svoje šefovske fotelje, tvrdi Večernji.

Naime, tako bi sadašnji direktori sektora u HAC-ONC-u trebali ostati direktori i kad se spoje tvrtke, a jedan bi zamjenik trebao postati direktor u ARZ-ON-u – to je Mario Juzvišen. Drugi zamjenik navodno će biti Miljenko Girotto, donedavni direktor u ARZ-ON-u, koji je smijenjen s te funkcije, no uprava HAC-ONC-a sad ga, kažu upućeni, želi za zamjenika direktora Sektora održavanja. Zamjenici direktora imat će koeficijent 8,4, a to znači plaću od 15-ak tisuća kuna neto, piše Večernjak.

Više pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close