Vlada: Objava poziva za iskazivanje interesa za Kupare

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. siječanj 2014. u 12:24
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je danas donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i služnosti nekretnina na lokaciji Kupari 1 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Vlada je danas donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i služnosti nekretnina na lokaciji Kupari 1 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Objava poziva je neobvezujuća te će po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, biti proveden postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude, a izbor investitora očekuje se u prvom kvartalu 2014. godine.

Na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti na rok od 99 godina.

Na lokaciji Kupari 1 nalaze se devastirani objekti – bivši hotel Kupari Goričina I, hotel Kupari Goričina II, Grand hotel i Pelegrin hotel. Planira se obnova hotela s ukupnim smještajnim kapacitetom od maksimalno 1.500 kreveta, a visina investicije procjenjuje se na 200 milijuna eura.

Pismo s iskazom interesa domaći i strani ulagači mogu poslati Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom najkasnije 30 dana od objave javnog poziva, koji će biti objavljen na web stranicama Ureda i Ministarstva turizma.

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je kako je poziv za iskazivanje interesa prvi i vrlo važan korak u investicijskom ciklusu kako za Kupare tako i za hrvatski turizam u cijelosti jer je riječ o projektu koji će pozitivno utjecati na turističku konkurentnost cijele zemlje.

Premijer Zoran Milanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se Kupari počinju obnavljati nakon 20 godina u kojima se to nije učinilo.

Sadašnjoj Vladi trebalo je dvije godine da započne taj proces, što se može činiti puno, ali što je to u usporedbi s 20 godina, pita se Milanović. Prema njegovu mišljenju, posebno čudi što obnova nije pokrenuta za vrijeme konjunkture odnosno dobrih godina, u kojima bi, kako je ocijenio, interes ulagača vjerojatno bio veći. No, Milanović očekuje da dobar interes ni sada neće izostati.

Komentirajte prvi

New Report

Close