U Crnu Goru stižu tri milijarde eura ulaganja

Autor: Poslovni dnevnik , 18. prosinac 2013. u 16:23
Milo Đukanović (Foto: Tomislav Kvesić/VL/PIXSELL)

Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je investicije od tri milijarde eura, pre svega u turizam i prometnu infrastrukturu u Crnoj Gori.

Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je investicije od tri milijarde eura, pre svega u turizam i prometnu infrastrukturu u Crnoj Gori. Na sastanku s crnogorskim gospodarstvenicima u ponedjeljak, ponovio kako očekuje da će gradnja prve dionice autoputa Bar-Boljare početi krajem veljače, podsjetivši da je riječ o projektu  vrijednom oko 800 milijuna eura.

Đukanović je kazao da postoji interes kineskih ulagača za ulaganje u projekte modernizacije pruge Beograd-Bar, ali i u širenje kapaciteta Luke Bar. Kako prenosi B92, crnogorski premijer očekuje i velika ulaganja u projekte vezane za crnogorski turizam.

“Projekti se već realiziraju na Luštici, Kumboru, Porto Montenegru, a obnovljen je projekt Katara na lokaciji Plavih hoirizonta i takođe se realizira. Imamo sve uvjete za izdavanje građevinske dozvole i nastavka projekta Amana na Svetom Stefanu. Ugovoren je projekt sa ulagačima iz Abu Dhabija za Kraljičinu plažu”, naveo je Đukanović.

To su, kako je kazao, projekti koji će osigurati najmanje tri milijarde eura investicija, a na crnogorskim gospodarstvenicima da se organizuju kako bi iskoristili sve benefite te investicijske potrošnje. Đukanović je dodao da je raspisan i natječaj za istraživanje nafte i plina u crnogorskom podmorju, koji će biti zaključen do kraja veljače.

Komentirajte prvi

New Report

Close