Zagrebački restoran Tač i restoran Plavi podrum iz Voloskog dobitnici su nagrade Gastrofej 2013. za najbolje poslovne restorane u Zagrebu, odnosno Hrvatskoj.
Nagradu je organizirao Poslovni dnevnik u suradnji s PBZ Cardom i American Express karticom, a svečana dodjela održana je u srijedu u restoranu Tač. Za razliku od prošlogodišnjeg Gastrofeja kada se birao samo najbolji poslovni restoran u Zagrebu, nagrada je ove godine proširena na cijelu Hrvatsku. U konkurenciji su sudjelovali ponajbolji hrvatski restorani, a u uži izbor ušlo je 32 finalista – 12 u Zagrebu te 20 u ostatku Hrvatske. Žiri je više od tri mjeseca obilazio odabrane restorane u većim hrvatskim gradovima te s jednom do pet zvjezdica ocjenjivao hranu, izbor vina, ambijent, lokaciju te brzinu i kvalitetu usluge. Najbolji restorani uspjeli su spojiti sve te ugostiteljske vrline, a istodobno su zadovoljili zahtjevne kriterije koji ih čine i poslovnima.
Žiri je na koncu dao svoj opći dojam o restoranima, a oni s najviše zvjezdica zaslužili su nagradu Gastrofej 2013. u svojoj kategoriji. "Ove godine imali smo još teži zadatak nego prošle. Odlučivale su zaista nijanse. Zbir ocjena razlikuje se tek u decimalama. Jedan je pobjednik u Zagrebu, jedan u ostatku Hrvatske, a svi ostali su drugi. Cijela akcija Poslovnog dnevnika i njegovih partnera je pokazala da je stupanj hrvatske gastronomije u najosjetljivijem dijelu, a to je poslovna gastronomija, na vrlo visokom nivou", poručio je Veljko Barbieri.
U uži izbor najboljih restorana ušli su još Academia, Apetit city, Bota Šare Mali Ston, Bruna, Burin, Dubravkin put, Foša, Galija, Gašpar, Gračanka- Kamanjo, Kadena, Karlo, Kod Ruže, Kod špilje, Korana, Korkyra, Kormoran, Kottni, Kukuriku, Lamut, Lido, Mala hiža, Milan, Nautika, Noštromo, Oliva, Stari Puntijar, Tratoria al Pittor, Zlatne gorice te Zlatna ribica. I ove godine dodjelu nagrade Gastrofej 2013. omogućili su generalni pokrovitelji nagrade, PBZ Card i American Express, a akciju odabira najboljeg poslovnog restorana podržali su i Triglav osiguranje, Zvijezda, Velpro i Vina Belje.
- Gastrofej 2013: Oaza okusa u zelenilu Tuškanca
- Gastrofej 2013: Gastronomska jahta u Novoj Vesi
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Gračanka-Kamanjo i Stari Puntijar
- Gastrofej 2013: U ovom broju predstavljamo restorane Tratoria Al Pittor i Apetit City
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Oliva i Burin
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Lido i Acina Korkyra
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Foša i Zlatna ribica
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Noštromo i Kadena
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Bruna i Bota
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Nautika i Galija
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Zlatne gorice i Mala hiža
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Akademija i Karlo
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Korana i Kormoran
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Kod Ruže i Lamut
- Gastrofej 2013.: U ovom vam broju predstavljamo restorane Kod Špilje i Milan
- Gastrofej 2013: U ovom vam broju predstavljamo restorane Kukuriku i Plavi podrum
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu