U srijedu, 20. studenoga, u zagrebačkom restoranu Tač dodijelit će se nagrade Gastrofej 2013. za najbolje poslovne restorane. Gastrofej 2013. ove će se godine dodijeliti u dvije kategorije – za najbolji poslovni restoran na području Hrvatske i za najbolji poslovni restoran u Zagrebu.
U užoj konkurenciji za Gastrofej 2013. našla su se ukupno 32 restorana koje je ocjenjivao žiri Poslovnog dnevnika predvođen Veljkom Barbierijem. Poznati gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri zajedno s ostatkom žirija posjetio je odabrane restorane u većim hrvatskim gradovima te s jednom do pet zvjezdica ocjenjivao hranu, izbor vina, ambijent, lokaciju te brzinu i kvalitetu usluge. Najbolji restorani uspjeli su spojiti sve te ugostiteljske vrline koje restoran čine iznimnim, a istodobno su zadovoljili i zahtjevne kriterije koji ih čine i poslovnim. Uz zvjezdice, žiri je dao svoj opći dojam o restoranu, a oni s najviše zvjezdica zaslužili su nagradu Gastrofej 2013. u svojoj kategoriji.
Nakon dodjele nagrada na kojoj se očekuju svi finalisti te članovi žirija predvođeni Veljkom Barbierijem, predviđen je i prigodan domjenak te degustacija vina vinarije Belje i malih vinara.
I ove godine dodjelu nagrade Gastrofej 2013. omogućili su generalni pokrovitelji nagrade, PBZ Card i American Express, a akciju odabira najboljeg poslovnog restorana podržali su i Triglav osiguranje, Zvijezda, Velpro i Vina Belje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu