Vjekoslav Domljan v.d. direktora mostarskog Aluminija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. studeni 2013. u 21:13
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Nadzorno vijeće Aluminija iz Mostara danas je za vršitelja dužnosti direktora te tvrtke imenovalo Vjekoslava Domljana, dosadašnjeg pomoćnika direktora tvrtke, koji je na čelnom mjestu tvrtke naslijedio Ivu Bradvicu.

Nadzorno vijeće Aluminija iz Mostara danas je za vršitelja dužnosti direktora te tvrtke imenovalo Vjekoslava Domljana, dosadašnjeg pomoćnika direktora tvrtke, koji je na čelnom mjestu tvrtke naslijedio Ivu Bradvicu.

Članovi Nadzornog vijeća prihvatili su prijedlog dosadašnjeg direktora tvrtke Ive Bradvice za sporazumnim raskidom ugovora o radu, čime je dužnosti razriješena cjelokupna postojeća Uprava, priopćeno je iz Aluminija.

Kako se navodi, naglašeno je da "nije riječ o smjeni i kako ju Bradvica nije niti zaslužio, nego o korektnom potezu direktora društva prema članovima novoga saziva Nadzornoga vijeća, a u odnosu na ukupno stanje".

Za vršitelja dužnosti direktora Aluminija, u razdoblju do imenovanja novoga direktora, imenovan je Vjekoslav Domljan, dosadašnji pomoćnik direktora društva za ekonomske, financijske i za bankarske poslove.

Nadzorno je vijeće donijelo i odluku o raspisivanju natječaja za izbor direktora i nove uprave Aluminija, a inzistira i da se ta procedura provede do kraja ove godine.

Članovi Nadzornog vijeća raspravljali su i o mogućnostima povećanja temeljnoga kapitala Aluminija dokapitalizacijom te tvrtki odobrili zaduženje kod Razvojne banke Federacije BiH.

Skupština Aluminija je prije desetak dana imenovala nove članove Nadzornog vijeća u kojemu, sukladno dogovoru Vlade Federacije BiH i radnika, koji u Aluminiju imaju po 44 posto udjela, po tri predstavnika zastupaju njihove interese u Nadzornom vijeću, dok hrvatska Vlada ima 12 posto dionica te jednog predstavnika u tom tijelu.

Mostarski Aluminij je zbog gubitaka od 33 milijuna eura početkom godine smanjio vrijednost temeljnog kapitala koja sada iznosi oko 60 milijuna eura.

Gubitak s kojim je i u prošloj godini poslovao Aluminij ponajprije je, kako su više puta upozoravali iz te tvrtke, posljedica iznimno visoke cijene električne energije, a zbog toga, kao i izuzetno niske cijena metala na svjetskim burzama u posljednjih više od dvije godine, kompanija je nedavno smanjila proizvodnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close