Za Dioki zainteresirano nekoliko ulagača

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2013. u 14:26
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Za kupnju Dioki grupe, u koju pripadaju Dina Petrokemija iz Omišlja i još četiri tvrtke, zainteresirano je nekoliko mogućih strateških partnera.

Za kupnju Dioki grupe, u koju pripadaju Dina Petrokemija iz Omišlja i još četiri tvrtke, zainteresirano je nekoliko mogućih strateških partnera, a u roku od dva tjedna očekujemo konkretnije ponude, izjavio je danas za Hinu povjerenik za predstečajnu nagodbu u Diokiju i Dini Mladen Janiška.

Janiška je naveo da za sada ne može reći o kojim se ulagačima radi, da se mora poštivati procedura te da se u roku od dva tjedna očekuje i otvaranje stečaja u Diokiju.

Kazao je da je stanje u Diokiju teško, da je među radnicima nemir te da bi i to moglo utjecati na ulagače.

Odgovarajući na pitanje o sudbini Dine, Janiška je ocijenio da je moguće da i u toj tvrtki kasnije bude otvoren stečaj.

To će ovisiti o proceduri, o tome kako će Visoki trgovački sud u Zagrebu riješiti žalbu Zagrebačke banke na predstečajnu nagodbu Dine te o stavu i dogovoru s potencijalnim ulagačem Crodux plinom, koji bi trebao uložiti u Dinu, rekao je Janiška i dodao da će na sudbinu Dine utjecati i zakon o strateškim investicijama o kojemu raspravlja Hrvatski sabor.

"Predstečajna nagodba ide dalje, a ne znam ide li Čermak dalje", rekao je Janiška dodavši da žalba Zagrebačke banke ne odgađa izvršenje predstečajne nagodbe Dine, ali da za sada nema ni novca niti strateškog partnera.

Predsjednik Uprave Dina Petrokemije Fabio Giacometti izjavio je da se nastavljaju pregovori s Crodux plinom te da osobno nema podataka o mogućim novim ulagačima.

Predstečajna nagodba za Dinu sada je u fazi prekidanja ovršnih postupaka, dodao je.

O novim ulagačima ne zna ni predsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević koji je uvjeren da ima zainteresiranih ulagača za Dinu, a vjerojatno i za Dioki.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vrlo sam skeptican…zastarjela firma na mini trzistu sa pola radne snage viska koja a ostatak nema radne navike…

New Report

Close