HŽ Infrastruktura uzima 40 mil. eura kredita kod EBRD-a

Autor: Marija Brnić , 10. listopad 2013. u 11:58
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Vlada je danas HŽ Infrastrukturi odobrila kreditno zaduženje kod Europske banke za obnovu i razvoj u visini od 40 milijuna eura.

Vlada je danas HŽ Infrastrukturi odobrila kreditno zaduženje kod Europske banke za obnovu i razvoj u visini od 40 milijuna eura. Kako je pojasnio zamjenik ministra prometa Zdenko Antešić, kreditira se modernizaciju tvrtke, a iz navedenog iznosa 20 milijuna eura namijenjeno je za nabavu nove mehanizacije, 19,5 milijuna eura za otpremnine koje će se isplaćivati radnicima u postupku restrukturiranja HŽ Infrastrukture, dok će se pola milijuna eura upotrijebiti za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Kredit će HŽ Infrastruktura podići na 15 godina uz mogućnost počeka od 3 godine na otplatu glavnice. Kamatna stopa za kredit je pripadajući EURIBOR plus 1 posto marže s mogućnošću fiksiranja kamata, a HŽ Infrastruktura će ga otplaćivati u jednakim polugodišnjim ratama. Jamstvo za ovaj kredit po zahtjevu EBRD-a dati će Ministarstvo financija, kojem je Vlada odobrila pokretanje postupka za pregovore o sklapanju ugovora s EBRD-om za ovaj projekt. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close