Za obnovu mostova 170 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 22. rujan 2013. u 21:59
Zeleni most u Zagrebu

Na sastanku su bili i predstavnici znanstveno-istraživačkog projekta SMARTrail (Sustainable Maintenance and Analysis of Rail Transport Infrastructure).

U organizaciji HŽ Infrastrukture u Zagrebu je prošloga tjedna održan drugi ovogodišnji radni sastanak stručne skupine za pružne građevine Međunarodne željezničke unije (UIC) koja okuplja 197 članova s pet kontinenata. Na sastanku su bili i predstavnici znanstveno-istraživačkog projekta SMARTrail (Sustainable Maintenance and Analysis of Rail Transport Infrastructure), čiji je glavni cilj unapređenje metoda za sanaciju željezničke infrastrukture.

Sudionici su obišli radilišta na trima mostovima koje HŽ Infrastruktura obnavlja u sklopu modernizacije hrvatske željezničke mreže. Riječ je o Zelenom mostu Sava u Zagrebu (vrijednost radova 38,5 milijuna kuna), mostu Buna u Turopolju (4,9 milijuna kuna) i mostu Ličanka kod Fužina (18 milijuna kuna). To su samo neki od dvadesetak željezničkih mostova koji se ojačavaju, rekonstruiraju i obnavljaju diljem Hrvatske. Riječ je, među ostalim, o mostovima Glogovica, Vrbova, Kamenica i Rinovica na pruzi Novska – Tovarnik – državna granica, Krka, Čikola, Radljevac i Manitaš na splitskoj pruzi. Do kraja 2014. HŽ Infrastruktura planira u obnovu mostova uložiti 170 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close