HEP ne može pojeftiniti struju jer je šef HERA-e na godišnjem?

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2013. u 13:11
Thinkstock

U agenciji tvrde da je glavni razlog to što “još uvijek ne postoje potrebni preduvjeti za odlučivanje o tom zahtjevu”.

Da je kojim slučajem Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) na sjednici održanoj 31. srpnja prihvatilo zahtjev HEP -a za smanjenje cijene struje, već ovih dana cijela bi se Hrvatska radovala smanjenju mjesečnih računa između, piše Jutarnji list.

Upravno vijeće, međutim, o tome ni mjesec dana otkako je HEP poslao zahtjev još nije raspravljalo. A kako je predsjednik Vijeća Tomislav Jureković u međuvremenu otišao na godišnji odmor, čini se da će točno 2,1 milijun Hrvata koji se nalaze u sustavu HEP-a, morati još malo pričekati, piše list.

U HEP-u su još početkom srpnja, kada su slovenska tvrtka GEN-I i njemački RWE najavili svoj ulazak na hrvatsko tržište i sniženje cijene struje, odlučili reagirati i prilagoditi se novim uvjetima na tržištu. HERA-i su poslali zahtjev za smanjenje proizvodne komponente cijene električne energije za kućanstvo od 10,7 posto što bi rezultiralo 6,3 posto nižom cijenom za kućanstva koja su na jednotarifnom modelu i 6,1 posto nižim računima za one koji se nalaze u dvotarifnom modelu.

Zašto se o HEP-ovom zahtjevu nije raspravljalo na posljednjoj sjednici i kada će se o njemu raspravljati, Jutarnji list je službeno upitao i HERA-u. U agenciji tvrde da je glavni razlog to što “još uvijek ne postoje potrebni preduvjeti za odlučivanje o tom zahtjevu”.

Komentari (4)
Pogledajte sve

ma zamisli,

koja moć u rukama jednog čovjeka…

a možda je i on već kod konkurencije…

A mogli su potiho i bez natječaja oduzeti opskrbu plinom jednoj većoj firmi i dati je Gradskoj plinari (ZG) prije nekoliko dana…..

KOje su ovo laži. Oni ustvari zavlače kako bi čim kasnije snizili cijenu. A znali su se javiti na nacionalnoj TV da će sniziti cijene za 7% i time zaustaviti rijeku ljudi koji su odlazili kod konkurencije.

New Report

Close