S&P podigao kreditni rejting Triglav Grupe

Autor: Božica Babić , 05. srpanj 2013. u 15:34
Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Standard & Poor’s uz promjenu kriterija za procjenu kreditnih rejtinga osiguravajućih društava ponovo je provjerila i kreditni rejting Triglav Grupe.

Agencija Standard & Poor's (S&P) ocjenjujući dugoročni kreditni rejting slovenske Triglav grupe koji se odnosi na Zavarovalnicu Triglav i Pozavarovalnicu Triglav Re izdala joj je stabilnu srednjoročnu prognozu, podigavši dosadašnju ocjenu za jedan stupanj sa "BBB+" na "A-", izvijestila je danas u Ljubljani uprava najveće osigurateljne grupacije na jugoistoku Europe, koja izvan matičnog tržišta posluje još na prostoru šest država. 

Povećanje kreditnog rejtinga posljedica je mišljenja S&P-a da je Triglav grupa sposobna na visokoj razini održavati adekvatnost kapitala i profitabilnost. U skladu s ocjenom S&P grupaciju Triglav dodatno odlikuju racionalno oblikovanje tehničkih rezervacija na osiguranju imovine te rast zadržane čiste dobiti. Kreditni rejting "A-" odražava prihvatljiv nivo poslovnog rizika grupacije, uz potporu svoje vodeće tržišne pozicije na slovenskom tržištu osiguranja i snažnog financijskog profila grupe. Stabilna srednjoročna prognoza kreditnog rejtinga odražava očekivanja S&P da će Triglav grupa zadržati snažnu konkurentsku poziciju te visoku razinu adekvatnosti kapitala i profitabilnosti. 

Uz posljednje smanjenje kreditnog rejtinga Triglav Grupe iz veljače ove godine, čemu je razlog bio pad kreditnog rejtinga Republike Slovenije za jedan stupanj sa "A" na "A-", agencija S&P predviđala je da će biti u mogućnosti ponovo povećati rejting ako Triglav grupa u 2013. dodatno ojača svoju poziciju kapitala i održi stabilne rezultate poslovanja. Podizanjem  rejtinga sa "BBB+" na "A-" ponovno su dobili najviši kreditni rejting među slovenskim financijskim institucijama, ističu ponosno u upravi Triglava. 

Komentirajte prvi

New Report

Close