Prodaje se najveći regionalni konkurent DT-a, prisutan i u RH

Autor: Bernard Ivezić , 04. srpanj 2013. u 14:19
Prodaje se United Group, regionalni konkurent Deutsche Telekoma i Telekoma Austrija, koji u Hrvatskoj posluje preko Total TV-a (Epa)

Prodaje se United Group, regionalni konkurent Deutsche Telekoma i Telekoma Austrija, koji u Hrvatskoj posluje preko Total TV-a, najvećeg operatera satelistke televizije.

Prodaje se United Group, regionalni konkurent Deutsche Telekoma i Telekoma Austrija, koji u Hrvatskoj posluje preko Total TV-a, najvećeg operatera satelistke televizije. Operater je u Hrvatskoj ponovo aktivirao svoje poslovanje u svibnju i najavio značajan rast.

Lani je prihod United Groupa, čiji je suvlasnik EBRD, bio 180 milijuna eura i upravo je po tom pokazatelju ova kompanija jedan od najvećih regionalnih konkurenata DT-a i TA.

Vlasnik United Groupa je fond Mid Europa Partners, koji je u regiji zainteresiran za velike akvizicije pa se tako nedavno takmičio s Agrokorom za preuzimanje Mercatora. U sklopu United Groupa nalaze se Total TV u Hrvatskoj, zatim najveći kabelski operateri u Sloveniji, Srbiji i BiH vlasnik Telemach i SBB.

Operater je nedavno konsolidirao svoje poslovanje, objediniši ga unutar jedne kompanije, te je najavio da želi ostvariti godišnji rast prihoda na nivou regije od najmanje 20 milijuna eura, kako kroz organski rast, tako i kroz nove akvizicije.

Inače, Robert Knorr, stariji partner Mid Europa Partnersa izjavio je tom prilikom za Poslovni dnevnik da su otvoreni za razgovore s operaterima u Hrvatskoj, ali da zasad nemaju planove za preuzimanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close