Maras potpisao ugovore s 11 poduzetnika, među njima Rimac Automobili

Autor: Ante Pavić, Poslovni.hr/Hina , 04. srpanj 2013. u 14:13
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gordan Maras potpisao je u Ministarstvu poduzetništva ugovore s 11 poduzetnika o nepovratnim poticajima u sklopu programa Poduzetnički impuls.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potpiso je u Ministarstvu poduzetništva ugovore s 11 poduzetnika o nepovratnim poticajima u sklopu programa Poduzetnički impuls.

Riječ je uglavnom o malim i inovativnim kompanijama kao što su Rimac Automobili ili Dovikivati d.o.o. koje se bave inovativnim i visokotehnološkim proizvodima namijenjenima prije svega izvozu.

Potpore su pojedinačno vrijedne u prosjeku 400.000 kuna. 

Potpore je na natječaju zaradilo deset projekata. Budući da oni nisu iscrpili svih predviđenih četiri milijuna kuna, priključen je i jedanaesti. Na natječaj je bilo prijavljeno 38 projekata.

Evo detalja:

Među deset odabranih projekata su višenamjenski modularni baterijski sustav za primjenu u električnim automobilima, biciklima, avio i moto industriji uz mogućnost primjene u drugim industrijskim granama, tvrtke Rimac automobili, Pulse Wall sustav praćenja i prikaza informacija s različitih izvora (društvenih mreža i internetskih portala) tvrtke UX Passion iz Zagreba te softversko rješenje za automatsko praćenje, kontrolu i upravljanje satelitskih sustava, tvrtke Amphinicy Zagreb.

Dobitnici su i tvrtka Dovikivati za ShoutEm E-Commerce, rješenje za kreiranje aplikacija za web-dućane bez programiranja za pametne mobilne telefone, Bex iz Rijeke za Multibex inovativni alat za stiskanje kabelskih stopica, koaksijalnih, solarnih, optičkih i automobilskih konektora itd.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako je siguran da su potpore otišle u prave ruke i da će biti upotrebljene za proizvode visoke dodane vrijednosti i zapošljavanje.

Najavio je da će 2014. godine sredstva za Poduzetnički impuls biti povećana.

Komentirajte prvi

New Report

Close