Predstavljanje monografije o Lavoslavu Horvatu

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2013. u 15:03
Lavoslav Horvat

Meandarmedia i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u Laubi predstavljaju monografiju Zrinke Paladino „Lavoslav Horvat – Kontekstualni ambijentalizam i moderna“.

Jedan od najvažnijih predstavnika moderne hrvatske arhitekture dvadesetog stoljeća dobio je monografiju: „Lavoslav Horvat – Kontekstualni ambijentalizam i moderna“, autorice Zrinke Paladino. Akademik Lavoslav Horvat arhitektonskom je djelatnošću uvjerljivo obilježio hrvatsku arhitekturu dvadesetoga stoljeća i u njezinoj je povijesti ostvario jedan od opsežnijih i značajnijih opusa, a Zrinka Paladino u ovoj monografiji kronološki prikazuje njegov život i cjelokupno djelo.

Predstavljanje monografije Lavoslav Horvat – Kontekstualni ambijentalizam i moderna održat će se u srijedu, 12. lipnja u 19 sati, a do kraja će mjeseca u Laubi biti otvorena izložba inspirirana knjigom za čiji postav je zaslužan studio Bestias.

Predstavljanje monografije Lavoslava Horvata u Laubi vrlo je simbolično uzimajući u obzir Laubinu povijest i prenamjenu. Naime, Kuća za ljude i umjetnost Lauba izgrađena je kao jahaonica austro-ugarske vojske, a s vremenom je prenamijenjena u skladište i tkaonicu Tekstilnog kombinata Zagreb. Upravo je Lavoslav Horvat bio vodeći hrvatski arhitekt tekstilne industrije te je desetljećima surađivao s tvornicom TKZ, a autorica monografije dr. sc. Zrinka Paladino je kao konzervatorica sudjelovala i u transformaciji tkaonice TKZ u Laubu.  

Komentirajte prvi

New Report

Close