Krivotvoritelji hrane

Autor: Poslovni dnevnik , 04. lipanj 2013. u 22:00
Knjiga pokazuje zašto zakonodavci rade u korist proizvođača, a ne krajnjih potrošača koji su ih birali da bi stali u njihovu zaštitu...

Knjiga pokazuje zašto zakonodavci rade u korist proizvođača, a ne krajnjih potrošača koji su ih birali da bi stali u njihovu zaštitu…

U knjizi "Krivotvoritelji hrane" Thilo Bode, bivši šef Greenpeacea za Njemačku i osnivač Foodwatcha otkriva kako prehrambena industrija na posve legalan način vara kupce navodeći lažne podatke na deklaracijama – od sastava namirnica, preko podrijetla sve do količine.

Knjiga sadrži osam poglavlja, a između ostaloga obrađuje sljedeće teme: što u sebi zapravo sadrži tzv. funkcionalna hrana na kojoj prehrambena industrija zarađuje milijarde eura godišnje; što stoji iza deklaracije na kojoj piše "po tradicionalnoj recepturi", "izvorni proizvod"; kako se prehrambena industrija bogati prodajući roditeljima šećerne bombe pod krinkom uravnoteženog međuobroka za dijete; kako su prehrambeni divovi preko noći postali "najveći svjetski dobrotvori" koristeći sve marketinške prevare koje su im na raspolaganju i koliko je rastezljiv pojam "bio namirnica". Knjiga pokazuje zašto zakonodavci rade u korist proizvođača, a ne krajnjih potrošača koji su ih birali da bi stali u njihovu zaštitu, te kako u osviještenim društvima potrošač može ostvariti svoja prava.

Komentirajte prvi

New Report

Close