Kosor: Podržavam brak između Milinovića i Krmpotića

Autor: Agencija VLM , 27. svibanj 2013. u 17:16
Darinko Kosor; Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Oglasio se u medijima kratkom rečenicom: “Jedini brak između dva muškarca koji podržavam je odnos između Petra Krmpotića i Darka Milinovića”.

Nakon nedjeljne konferencije za medije naziva "Vjerodostojnost" Petra Krmpotića, kandidata za gospićkog gradonačelnika HDZ-a i koalicijskih partnera, u kojoj je za neke izjave prozvao predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, i on se oglasio u medijima kratkom rečenicom u kojoj poručuje: "Jedini brak između dva muškarca koji podržavam je odnos između Petra Krmpotića i Darka Milinovića".

Kosor je prije nekoliko dana posjetio Gospić kako bi dao potporu Karlu Starčeviću, nezavisnom kandiatu za gradonačelnika kojeg podržava HSLS te HSP.

Naime, Krmpotić je u nedjelju izjavio kako je "službeni stav i HSLS-a i gospodina Darinka Kosora, a također gospodina Ante Franića, predsjednika HSLS-a na županijskoj razini, koji je i gubitnik na izborima za župana, koji kaže "Definitivno 'da' za gej brakove". To je legitiman stav i svjetonazor, međutim ovdje se čudim s obzirom da je taj svjetonazor na suprotnom polu od svjetonazora HSP-a, čudim se kako HSP nije reagirao na ovu tvrdnju. Ovo vjerojatno znači da je gospodin Starčević definitno da za istospolne zajednice. Što se tiče mene i mojih partnera koji me podržavaju, mi smo tu jasni, za nas je brak zajednica muškarca i žene. Također, osobno sam potpisao peticiju za referendum".

Priopćenje je poslao i Franić koji navodi da ne zna od kuda Petru Krmpotiću takva informacija.

– Očekivao sam "vjerodostojnost" tih ljudi o ozbiljnijim temama kao na primjer uhićenje liječnika koji je prodavao drogu našoj djeci. Nisam primjetio da je g. Krmpotić , unatoč činjenici da obnaša funkciju predsjednika Upravnog vijeća OB Gospić reagirao, a kamoli osudio taj čin. Smatram da je to ozbiljnija tema i netko tko se poziva na vjerodostojnost mora reagirati na takvo ponašanje svojih kolega ili je i to dozvoljeno u Gospiću ako si dobar sa vlasti, poručuje Franić.

Za kraj dodaje da "zbog vjerodostojnosti vaših izjava moram reći da sam potpisnik zahtjeva za referendumom Građanske inicijative "U ime obitelji", a istu je potpisao i Darinko Kosor.

Komentirajte prvi

New Report

Close