HŽ Infrastruktura u radni odnos primila 23 pripravnika

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2013. u 17:02
Press foto

HŽ Infrastruktura je u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci primila 23 pripravnika.

HŽ Infrastruktura je u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci primila 23 pripravnika (VSS/mag. ing. elektrotehnike i VŠS/bacc. ing. elektrotehnike) u poslovno područje Održavanja u skladu s natječajem za prijem pripravnika u radni odnos objavljenim u Narodnim novinama od 22. veljače 2013., a nakon provedenoga javnog natječaja i selekcijskog odabira kandidata, priopćeno je iz HŽ Infrastrukture.
 
U ponedjeljak 27. svibnja u 10.00 sati u maloj sindikalnoj dvorani održan je uvodni seminar za navedene pripravnike, na kojemu im se obratio Darko Peričić, predsjednik Uprave, te na kojemu su bili upoznati s radom Uprave HŽ Infrastrukture, organizacijom tvrtke, načinom organizacije i regulacijom prometa, osnovama zaštite na radu te s organizacijom posla i zahtjevima koji ih očekuju u poslovnome području Održavanja, i to u elektrotehničkom i građevinskom infrastrukturnom podsustavu. Na kraju su im predstavljeni programi stažiranja i polaganja stručnih ispita. 
 
Valja napomenuti da je zadnja veća skupina pripravnika u HŽ Infrastrukturu primljena 2007. godine, kada je zaposleno 65 pripravnika. Od toga je 40 pripravnika SSS primljeno u Prometnim poslovima, 14 u Elektrotehničkim poslovima održavanja i četiri u Poslovima mehanizacije te dva pripravnika VSS i VŠS u Prometnim poslovima, tri pripravnika VSS i VŠS u Elektrotehničkim poslovima održavanja te po jedan VSS u HŽ Informatici i Upravljanju ljudskim potencijalima.
 
Do kraja ove godine HŽ Infrastruktura planira u organizacijskoj jedinici Održavanje putem javnoga natječaja primiti još 76 pripravnika, i to 17 pripravnika VSS građevinske struke, dva pripravnika VSS geodetske struke, jednog pripravnika VSS strojarske struke, jednog pripravnika VSS elektrotehničke struke, pet pripravnika VŠS građevinske struke, dva pripravnika VŠS elektrotehničke struke i 48 pripravnika SSS elektrostruke. 
Svi kandidati prijavljeni na javni natječaj koji udovolje propisanim uvjetima proći će i selekcijski odabir.

Komentirajte prvi

New Report

Close