Srbija gradi maloprodajne lance u svijetu: ‘U njima bi se prodavali najkvalitetniji srpski proizvodi’

Autor: Rato Petković / VLM , 22. svibanj 2013. u 14:41
Thinkstock

Riječ je plasiranju organske hrane, farmacutskim, kemijskim i kozmetičkim proizvodima, te o robi široke potrošnje.

U tijeku je provođenje prve faze realizacije projekta „vrhunski srpski proizvodi“, kojime je predviđena izgradnja maloprodajnih lanaca u zapadnoeuropskim zemljama i SAD-u.

U njima bi se prodavali najkvalitetniji srpski proizvodi. Riječ je plasiranju organske hrane, farmacutskim, kemijskim i kozmetičkim proizvodima, te o robi široke potrošnje.

Prema riječima Dragoljuba Rajića, direktora Udruge poslodavaca Srbije u obzir dolazi blizu tisuću različitih proizvoda. Cilj je da se na taj način afimirmiraja srpska roba na zapadnoeuropskom i američkom tržištu na kojima je malo poznata. Preko maloprodajnih lanaca srpski proizvođači bi organizirano nastupali.

U početku će se trgovine otvarati u gradovima u kojima ima srpskog stanovništva, a marketinškim aktivnostima nastojat će se privući i drugi kupci. Rajić ocjenjuje kako bi se u razdoblju od pet godina takovim načinom plasmana robe mogao ostvariti devizni priljev od više stotina milijuna eura.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Eh kad bi mi imali sposobnu Vladu iz SDP-a da ovako nešto razmišlja. Jedino za šta su pokazali da su sposobni jest puno priče i polemike, dok se u biti NIŠTA ne radi za narod. Srbija ima ulaganja koja Hrvatska ne može ni sanjati. Ali zato imamo vrlo pametne političare.

Bravi tako se gleda u naprijed,,,

New Report

Close