SEAF ponovno traga za investicijskim prilikama u Hrvatskoj

Autor: Bernard Ivezić , 21. svibanj 2013. u 22:00
Ovaj put SEAF ide preko CEED mreže/PIXSELL

Richard Sheridan, izvršni direktor tog fonda, tvrdi da ih je zaintrigirala ovdašnja živa startup scena.

Fond SEAF, koji je među inim investirao u Dok-ing i Medifarm te prije desetak godina bio vrlo aktivan ulagač u male i srednje tvrtke u Hrvatskoj, ponovno traga za investicijama na ovom tržištu, izjavio je za Poslovni dnevnik izvršni direktor i predsjednik tog fonda Richard Sheridan.

On je u utorak gostovao na konferenciji CEED u Zagrebu, gdje se okupilo dvjestotinjak poduzetnika i ulagača u potrazi za poslovnim prilikama koje nudi buduća članica EU."Želimo se vratiti na hrvatsko tržište što prije", kratko je komentirao Sheridan.Dodao je da im je dodatan poticaj dobro prijašnje iskustvo rada u Hrvatskoj, vrlo živa startup scena, pridruživanja Hrvatske EU te činjenica da u Hrvatskoj nedostaje investicijskoga kapitala. Sheridan pojašnjava da operacije sad šire na drukčiji način, odnosno preko CEED-a. Peter Righi, direktor CEED-a, navodi da je SEAF osnovao tu mentorsku mrežu kako bi lakše mogao doći do informacija o tome koje su tvrtke u datom trenutku najpogodnije za ulaganja.

 

Righi

Pomažemo poduzetnicima koji imaju nekoliko godina iskustva u poslu da kroz mentorske programe unaprijede svoja znanja i vještine te na taj način ubrzaju razvoj

"Pomažemo poduzetnicima koji imaju nekoliko godina iskustva u poslu da kroz mentorske programe unaprijede svoja znanja i vještine te na taj način ubrzaju razvoj, na sličan način pomažemo i tvrtkama te u konačnici zainteresiranim uspješnim poduzetnicima pomažemo u nakani da i sami postanu uspješni investitori", ističe Righi.Barbara Bregar-Mrzlikar, direktorica CEED-a za Sloveniju i Hrvatsku, kaže da u Sloveniji već imaju primjere dobre prakse. Prema njezinim riječima, u Sloveniji je u CEED učlanjeno 350 poduzetnika mentora i 60 mentorskih kompanija. Velik interes, kaže, očekuju i u Hrvatskoj, gdje već djeluje mentorska mreža u okrilju Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.   

Komentirajte prvi

New Report

Close