‘Ovaj crvuljak nije povijesni spoj Branimirove’

Autor: Objava za medije , 25. travanj 2013. u 11:59
Press foto

Igor Rađenović, kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba i Jurica Meić, gradski zastupnik SDP-a, kritizirali su realizaciju projekta spajanja nove i stare Branimirove ulice.

Igor Rađenović, kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba i Jurica Meić, gradski zastupnik SDP-a, kritizirali su realizaciju projekta spajanja nove i stare Branimirove ulice i činjenicu da je projekt od velikog interesa za građane Zagreba, na koji se čeka gotovo pola stoljeća, realiziran djelomično upravo uoči lokalnih izbora, iako nije kvalitetno pripremljen niti kvalitetno izveden.

– Ovaj crvuljak koji gradonačelnik naziva povijesnim spojem dviju Branimirova najbolje ilustrira potpuno stihijski način upravljanja Zagrebom. Milan Bandić imao je na raspolaganju 12 godina, 100 milijardi kuna poreznih obveznika Zagreba i brojne pravne mogućnosti poput izvlaštenja da bi nam na kraju svog mandata na čelu Zagreba servirao, ne polovično, već 'trećinsko' rješenje za prometnicu koja će ovakva predstavljati prometno usko grlo – naglasio je Rađenović.

Prije 18 mjeseci Gradska skupština je donijela odluku o građevinskom zemljištu koja je uredila upravljanje zemljištima i spriječila mešetarenje. Odonda je to uređen sustav u kojem gradonačelnik očito nije u stanju funkcionirati, dodao je.

Branimirova će tako gledajući od Glavnog kolodvora u pravcu istoka, u kojoj se promet odvija u tri prometna traka, po ulasku u 'povijesni spoj', postati jednotračna, što će zasigurno prouzročiti novi prometni čep u gradu.

– Trebalo bi ga naprosto biti sram. Kako to da nikakvih problema nije bilo kod rješavanja zemljišta u Strojarskoj ili Savskoj Opatovini kada se pogodovalo zna se čijim interesima? Uz to, namjerno je organizirao kupovinu stanova kao zamjenu za otkup zemljišta stan po stan, kako odluku ne bi trebala potvrditi Gradska skupština. Je li uopće potrebno naglasiti kako cijene kvadrata u tim izravnim pogodbama značajno nadmašuju one tržišne? – zapitao se Jurica Meić.

Posebno čudi da gradonačelnik nije uspio isposlovati zamjenu ili otkup zemljišta kada znamo kako je mijenjao, kupovao i prodavao stotine hektara na lokacijama koje nisu bitne za građane, ali su bitne 'građevinskim poduzetnicima'.

– Da je makar djelić vremena i volje koje je posvetio realizaciji privatnog projekta Cvjetni prolaz usmjerio na Branimirovu, ta bi ulica odavno bila spojena u punom profilu – zaključio je Meić.

Komentirajte prvi

New Report

Close