Mrak Taritaš: e-dozvolama uvodimo brzinu i transparentnost

Autor: Ante Pavić , 17. travanj 2013. u 18:51
Anka Mrak Taritaš (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Anka Mrak-Taritaš kaže da se na internetskim stranicama Ministarstva mogu pogledati uslugu ISPU koja pruža detaljne podatke o prostornim planovima svih 556 općina i gradova

Ministarstvo graditeljstva računa da će informatizacija sustava unijeti dovoljno transparentnosti i ubrzati procese izdavanja građevinskih dozvola. Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja kazala je okupljenim ulagačima na Međunarodnom sajmu investicija i komercijalnih nekretnina za Jadransku regiju Rexpo Adriatic, da na internetskim stranicama Ministarstva mogu pogledati uslugu ISPU koja je otvorena u ponedjeljak i koja pruža detaljne podatke o prostornim planovima svih 556 općina i gradova.

Trenutačno ih je na ovaj način moguće vidjeti 100, a u Ministarstvu očekuju da će sve općine dostaviti svoje planove do kraja godine. "Ulagač ovako više neće trebati zvati šest puta kako bi provjerio što je s planovima za njegovu česticu. Ovime potičemo sigurnost", kazala je Mrak Taritaš. Osim toga, do kraja jeseni uvode se e-dozvole kod kojih će Ministarstvo i podnositelj zahtjeva u svakom trenutku moći vidjeti kad je podnesen zahtjev, dokumentaciju i kada može očekivati izdavanje dozvole.

"Time investitor može kontrolirati naš rad, ali s druge strane i mi možemo kontrolirati svaki spis u bilo kojem našem uredu na području Hrvatske", kazala je Mrak-Taritaš.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ZAŠTO JE LEGALIZACIJA UVJET ZA EU A RAST BDP-a NIJE

http://liderpress.hr/blogovi/ekonomalije/zasto-je-legalizacija-uvjet-za-eu-a-rast-bdp-a-nije/ [liderpress.hr]

ZA RUŠENJE JEDNE TREČINE BESPRAVNIH OBJEKATA TREBA ČAK MILIARDA EURA :

http://www.poslovni.hr/hrvatska/drzavi-za-rusenje-trecine-bespravnih-objekata-treba-cak-milijardu-eura-229939 [poslovni.hr]

Večernji list :

“ Anka Mrak – Taritaš ničim izazvana otkrila je da dok jedri pjeva partizanske pjesme , Bilečanku te Po šumama i gorama .
Prava Anka partizanka .”

Nema nama spasa !

New Report

Close