Siemens: Ne možemo potvrditi da otpuštanja neće biti i u Hrvatskoj

Autor: Ante Pavić , 12. travanj 2013. u 16:15
Epa

Siemens planira otpustiti više od 3.000 radnika u svojem industrijskom odjelu kao dio plana uštede šest milijardi eura nakon pada dobiti

“Za sada nismo u poziciji potvrditi hoće li biti rezanja radnih mjesta i u Hrvatskoj jer smo najavili smanjenje radnih mjesta na globalnoj razini, a tek trebamo utvrditi u kojim zemljama ćemo implementirati program otpuštanja dijela zaposlenika”, kazao je za Poslovni.hr Alexander Machowetz, glasnogovornik njemačkog Siemensa.

Siemens planira otpustiti više od 3.000 radnika u svojem industrijskom odjelu kao dio plana uštede od šest milijardi eura nakon pada dobiti. U svojem ranijem priopćenju naveli su da će oko 500 radnih mjesta biti ukinuto u minhenskom sjedištu, a smanjenjem broja tvornica u Njemačkoj s četiri na dvije  planiraju otpustiti još 500 ljudi.

U Pakistanu će podijeliti još 200 otkaza, dok će iz Njemačke u Češku prebaciti još toliko radnih mjesta. Dodatnih 1.700 otpuštanja bit će obavljeno u sektoru prodaje, ali nije navedeno u kojim zemljama pa bi se među njima mogla naći i Hrvatska. Siemens Hrvatska zapošljava 694 radnika, koji su na kraju prošle godine uprihodovali 769,2 milijuna kuna, što je za oko 200 milijuna kuna manje nego 2011. godine. Dobit prije oporezivanja istodobno je značajno povećana na 48,5 milijuna kuna.  Machowetz kaže da će se više detalja o otpuštanjima na lokalnim nivoima znati u nadolazećim tjednima i mjesecima.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Veliki poslovni sustavi imaju probleme a mali danas imaju male ili nikakve šanse u moru svjetskog biznisa. Mi u svemu tome možemo tražiti šansu kao solidni kooperanti, konkurentni u prvom redu nižom cijenom svoga rada. Očito su u Siemensu uvidjeli da je moguče danas u svijetu prodavati jedino vlastitim kreditiranjem svoje prodaje i zato osnivaju svoju banku. Koja industrijska grupacija u Hrvatskoj je to sposobna?

Da..zato im je pretprosla godina bila najbolja po dobiti u povijesti…bas bezveznjak..

Siemens radi asset stripping vec godinama. Imbecilna strategija je ukinula sve djelatnosti sa potencijalom rasta koje su bijedno managirane. Loescher jer bezveznjak no burze to jos ne vide. Budu.

New Report

Close