Kreće borba za drugi Gastrofej

Autor: Poslovni dnevnik , 12. travanj 2013. u 17:45
Veljko Barbieri predvodi žiri/PIX

Novost je da žiri na čelu s Veljkom Barbierijem ocjenjuje restorane na području cijele Hrvatske.

Poslovni dnevnik u suradnji s PBZ Cardom i American Express karticom drugu godinu zaredom kreće u potragu za najboljim poslovnim restoranom.

Za razliku od prošle godine u 2013. najbolji poslovni restoran bira se na području cijele Hrvatske, pa će tako nagrada biti dodjeljena u dvije kategorije i to za najbolji poslovni restoran u Zagrebu i za najbolji poslovni restoran u ostatku zemlje.Žiri Poslovnog dnevnika predvođen Veljkom Barbierijem posjetit će tijekom iduća tri mjeseca odabrane restorana u većim hrvatskim gradovima u kojima će s jednom do pet zvjezdica ocjenjivati hranu, izbor vina, ambijent, lokaciju te brzinu i kvalitetu usluge.Ukupna ocjena temeljit će se na spoju svih ugostiteljskih vrlina koji neki restoran čine iznimnim i koji se može uklopiti u zahtjevne kriterije koje ga čine doista i poslovnim. Naime, svaki poslovni restoran u svojoj biti mora biti elitan, što ne znači istovremeno manje gastronomski otvoren.

Uz zvjezdice, žiri će dati i svoj opći dojam o restoranu, a restoran koji osvoji najviše zvjezdica i najbolje kritike dobit će nagradu Gastrofej 2013 u svojoj kategoriji. Tijek ocijenjivanja čitatelji Poslovnog dnevnika moći će, od 19. travnja, pratiti na internetskom portalu poslovni.hr kao i u tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika.U konkurenciji za najbolji poslovni restoran nalazi se 30-ak ponajboljih hrvatskih restorana koji su po odabiru nekolicine hrvatskih uglednih poslovnih ljudi  i Veljka Barbierija ušli u finalni. Među njima su između ostalih i zagrebački Tač i Dubravkin put, Kukuriku iz istaskog Kastava, splitski Noštromo, karlovačka Korana i Lamut iz Vinkovaca.Ove godine pored generalnog pokrovitelja PBZ Carda i American Express kartice akciju odabira najboljeg poslovnog restorana – Gastrofej 2013 – podržali su i Triglav osiguranje, Zvijezda, Velpro i Vina Belje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close