Slovensko i srpsko tržište dionica u srijedu su izgledali otprilike ovako

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2013. u 11:48
Thinkstock

Jučer je Srbija potpisala Ugovor o kreditu s Rusijom od pola milijarde dolara.

Jučer je Srbija potpisala Ugovor o kreditu s Rusijom od pola milijarde dolara. Prva rata u visini od 300 mil USD bit će isplaćena u najskorije vrijeme, dok će preostali dio od 200 mil USD biti isplaćen nakon što Srbija zaključi stabilizacijski ugovor s MMF-om. Kredit je odobren na 10 godina s kamatom od 3,5%. Na tržištu kapitala Belex15 završio je dan nepromijenjene vrijednosti. Od likvidnijih dionica poslovni i edukacijski portal iCapital izdvaja da je NIS zabilježio rast od 0,94%.

Institut za međunarodne financije (IIF) procijenio da bi Slovenija od ove do 2015. trebala 10 mlrd EUR kredita iz stalnog mehanizma za stabilnost eura (ESM) te da bi joj to, uz agresivniju privatizaciju te fiskalnu i bankarsku reformu, moglo pomoći da se vrati na međunarodno financijsko tržište. Što se pak tiče tržišta kapitala SBI TOP zabilježio je rast od 1,16% te je završio dan na 587,74 boda. Najveći rast zabilježile su Nova KBM (+4,29%) te Telekom Slovenije (+3,23%), piše portal.

Tekst je dio Interkapitalove dnevne publikacije IC Equity Espresso u kojem je dostupno upozorenje investitorima i objašnjenje investicijske Preporuke, dostupne na ovom linku.

Komentirajte prvi

New Report

Close