Izgleda da se odgađa ročište za Dinu

Autor: Suzana Varošanec , 26. ožujak 2013. u 22:00
Rješenje za Dioki i Dina-Petrokemiju još se ne nazire

Pozivu Fininoga vijeća odazvao se neobično mali broj vjerovnika.

Nakon što je Ivan Čermak ponudio rješenje za restrukturiranje Diokija i Dina-Petrokemije, vjerovnici Dine u tako su malom broju krenuli prijavljivati tražbine da se pojavilo pitanje što se nalazi u pozadini.

Pozivu Fininoga vijeća odazvao se neobično mali broj vjerovnika, potvrdio je povjerenik Mladen Janiška. Sve su šanse da će to biti prvi slučaj da se 15-ak dana produži rok vjerovnicima, kao i da se bankama ide na ruku kako bi se izjasnile u pogledu razlučnih prava. "U Dini smo do 28. ožujka očekivali prijave više od 500 vjerovnika, a uoči isteka roka imamo svega 15-ak posto prijavljenog iznosa u odnosu na očekivani iznos. Postoji opravdani razlog da se ročište zakazano za 4. travnja odgodi, a zahtjev je predao Nadzorni odbor Dine", kaže on.

No, održavanje ročišta idućeg tjedna za Dinu upitno je ne samo zbog malog broja prijava. Osam dana prije ročišta novi plan bi trebao biti objavljen, a taj uvjet izgleda da još nije moguće ispuniti. Novi plan mogao bi po njegovom mišljenju biti razlog, za predstečajni postupak, atipičnog ponašanja vjerovnika. "Uprava Diokija mora izraditi plan restrukturiranja za namirenje dugova temeljen na Čermakovoj ponudi. Ročište za Dioki sazvano je 23. travnja, a osam dana ranije plan mora biti objavljen."

Komentirajte prvi

New Report

Close