HŽ Cargo: Radnicima kasne plaće, a Uprava uređuje urede

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2013. u 19:14
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Radovi vrijede najmanje 224 tisuće kuna, a možda i ne bi plijenili pažnju da ih nije naručila milijardu kuna dužna tvrtka HŽ Cargo.

Ličenje – 100 tisuća kuna, vrata – 10 tisuća. Navedeni radovi vrijedni su najmanje 224 tisuće kuna, a možda i ne bi plijenili pažnju da ih u novim prostorijama uprave nije naručila milijardu kuna dužna tvrtka HŽ Cargo, čiji radnici i ovog mjeseca ne znaju kada će dobiti plaću, piše RTL

'U tome nema ništa sporno budući da je uprava HŽ Infre upravi HŽ Carga uputila dopis prema kojemu radnici Carga moraju seliti iz prostora u Mihanovićevoj', kazala je Ivana Čubelić, glasnogovornica HŽ Carga. Nakon reorganizacije Hrvatskih željeznica, u velebnom zdanju kod zagrebačkog Glavnog kolodvora ostaje samo HŽ Infrastruktura, a Cargo seli nekoliko stotina metara dalje. Sve je, kažu, amenovao i ministar, iako je posao s izvođačem sklopljen bez javnog natječaja.

'Postupak javne nabave nije bilo potrebno provesti, jer je riječ o više različitih vrsta radova, čiji iznosi ne prelaze 70 tisuća kuna', kazala je Čubelić.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close