Triglav započeo pregovore o kupnji udjela u Sarajevo osiguranju

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2013. u 13:14
Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Triglav već ima neznatan vlasnički udio u ovoj bosanskoj osiguravajućoj kući preko svojih fondova Triglav Naložbe i Triglav Skladi.

 

Nakon što je Triglav iskazao interes o preuzimanju hrvatskog Croatia osiguranja i srpskog DDOR-a (koji za sada nije na prodaju), jučer je objavljeno da najsnažnija osiguravajuća grupacija u regiji pregovara o kupnji udjela u Sarajevo osiguranju. Triglav već ima neznatan vlasnički udio u ovoj bosanskoj osiguravajućoj kući preko svojih fondova Triglav Naložbe i Triglav Skladi. Inače, većinski vlasnik Sarajevo osiguranja je država s udjelom od 45,49%. Još jedna vijest o Triglavu je dodjela kreditnog rejtinga agencije AM Best. Zavarovalnici Triglav i samoj Triglav Grupi dodijeljena je rejting ocjena A-, uz stabilan outlook. Cijena dionice je trgovanje završila sa padom vrijednosti na 16,70 EUR (-0,65%).

Novu KBM dočekao je dodatan snažan pad od 14,10% na 0,78 EUR, što je nova povijesno najniža cijena ove banke od njezinog listanja na LJSE. Cijena dionice je u srijedu već pala za 19,36% na 1,00 EUR. U sastavu SBI TOP-a su jedino Gorenje i Petrol ostvarile rast te je indeks dan trgovanja završio s padom od 0,24% na 601,07 bodova, tek sitno iznad psihološke granice od 600 bodova.

Tekst je dio Interkapitalove dnevne publikacije IC Equity Espresso u kojem je dostupno upozorenje investitorima i objašnjenje investicijske Preporuke, dostupne na linku: http://bit.ly/14bslaa

Komentirajte prvi

New Report

Close