‘Poslovi I.Sauche iscurili zbog zaoštravanja odnosa između SDP-a i HNS-a’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2013. u 17:43
Goran Jandroković (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL )

Vidljivo je da se zaoštrava odnos između SDP-a i HNS-a, a ovo je po meni odjek jučerašnjeg slučaja ministrice Taritaš.

Oporbeni saborski zastupnici ne vjeruju premijeru Zoranu Milanoviću da predstojnik njegova ureda Tomislav Saucha nije znao za poslove odvjetničkog ureda svoje supruge s Plinacrom, a dio ih smatra i da su informacije o poslovima Ivane Sauche u javnost iscurile zbog zaoštravanja odnosa između SDP-a i HNS-a. HDZ-ovac Gordan Jandroković smatra da je informacija plasirana iz SDP-a, kao odgovor na jučerašnje napise da je u Plinacrou zaposlen suprug HNS-ove ministrice Anke Mrak Taritaš.

"Vidljivo je da se zaoštrava odnos između SDP-a i HNS-a, a ovo je po meni odjek jučerašnjeg slučaja ministrice Taritaš. Dakle, HNS na određeni način uzvraća udarac SDP-u", ocijenio je Gordan Jandroković. Smatra da nije dobro što se takve stvari događaju, ali da je "dobro da građani vide pravi karakter ove vlade, koliko su duboko nakon samo 15 mjeseci ogrezli u nepotizmu, klijentelizmu i stranačkom pogodovanju".

"Oni nisu u stanju riješiti probleme gospodarstva, nisu u stanju naći rješenja za izlazak iz krize, ali doslovce se utapaju u močvari klijentelizma, stranačkog pogodovanja, nepotizma i svega onoga što su kritizirali i zbog čega su došli na vlast", kazao je Jandroković. HNS-ovac Milorad Batinić smatra da nije riječ o razmiricama između SDP-a i HNS-a. "Ne bih rekao. Ja nemam tih spoznaja. Mislim da ste se mogli do sada uvjeriti da HNS ne funkcionira na taj način. Udaraju po nama dosta često, s razlogom ili bez razloga, međutim, mi još uvijek ne uzvraćamo", rekao je. Kazao je i kako ne može komentirati Sauchin slučaj, jer je o njemu doznao iz medija i nije upoznat s detaljima.

"Naravno, ukoliko je riječ o nepotizmu ili nekim stvarima koje nisu prikladne svakako osuđujem, ali te tvrdnje treba dokazati", dodao je Batinić. Dinko Burić (HDSSB) smatra da premijer "stavlja sebe iznad naroda". "Ovo je dokaz da oni postupaju u skladu s onom narodnom izrekom – nije važno što čovjek zna, nego koga zna", rekao je Burić. Laburist Branko Vukšić ne vjeruje premijerovoj tvrdnji da ni on ni Saucha nisu znali za posao Ivane Sauche s Plinacrom.

"Oni lažu", kazao je Vukšić, ističući da ne može zamisliti da supruga bez muževa znanja sklopi takav posao, ili "kao supruga bivšeg ministra turizma Veljka Ostojića donese 24 milijuna kuna". "To su laži, tu se samo vidi da su lažovi. Prozivali druge, prozivali su HDZ da krade, vara i laže, međutim, ispostavilo se da nisu imuni na takve stvari", rekao je Vukšić. Dodao je i da je " Milanović pogriješio kad je rekao da je država slučajna".

"Nije država slučajna. Slučajno je on premijer i sve ono što se do sada događalo je tragično, a ne komično. Ne shvaćaju što je država, kako treba upravljati državom, što je nepotizam. Oni se ničim ne bave nego time kako će smjestiti svoje drugove na neke dobro plaćene položaje", kazao je Vukšić. Ocijenio je i da je Milanović, "relativiziranjem krivice pridonio cvjetanju nepotizma u čitavoj koaliciji, prvo u HNS-u, a potom i u SDP-u za kojeg se vidi da nije imun na takve stvari".

Komentari (1)
Pogledajte sve

…građani vide pravi karakter ove vlade, koliko su duboko nakon samo 15 mjeseci ogrezli u nepotizmu, klijentelizmu i stranačkom pogodovanju”.

Oni nisu u stanju riješiti probleme gospodarstva, nisu u stanju naći rješenja za izlazak iz krize, ali doslovce se utapaju u močvari klijentelizma, stranačkog pogodovanja, nepotizma i svega onoga što su kritizirali i zbog čega su došli na vlast”,rekao je Jandroković

Oni lažu”, kazao je Vukšić, ističući da ne može zamisliti da supruga bez muževa znanja sklopi takav posao, ili “kao supruga bivšeg ministra turizma Veljka Ostojića donese 24 milijuna kuna”.
“To su laži, tu se samo vidi da su lažovi.
Prozivali druge, prozivali su HDZ da krade, vara i laže, međutim, ispostavilo se da nisu imuni na takve stvari”, rekao je Vukšić.

New Report

Close