Zbog klizišta, Bednja pred proglašenjem elementarne nepogode

Autor: Agencija VLM , 12. ožujak 2013. u 11:09
Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

Najveće klizište je u zaselku Čižići u Jamnom, dugo stotinjak i široko više od 50 metara

Iako još nisu sanirane posljedice više desetaka klizišta što su se na području općine Bednje aktivirala proteklih godina, s topljenjem snijega pojavljuju se nova. U samo nekoliko dana evidentirano je šest novih većih klizišta, a općinske vlasti strahuju da će ih biti i više. Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda već je počela obilaziti teren i evidentirati najkritičnija mjesta, na kojima će biti potrebno hitno intervenirati kako bi se stanovništvu omogućila prohodnost cesta i stabilnost objekata.

'Morat ćemo proglasiti stanje elementarne nepogode i zatražiti potporu barem za sanaciju najkritičnijih lokacija, jer za te svrhe u proračunu na raspolaganju nemamo više ni kune', poručio je načelnik Mirko Bistrović.

Najveće klizište je u zaselku Čižići u Jamnom, dugo stotinjak i široko više od 50 metara. Srećom, zasad ne prijeti opasnost kućama i gospodarskim objektima. No, klizište je u svom „hodu“ potrgalo vodovodnu cijev, pa sada iz nje šiklja voda i dalje rastače tlo. Nova klizišta su još i kod Stubičara u Bednji, kod Peliških u Jamnu, Vugrinskih u Vrbnu i drugdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close