Radnicima Diokija i Dine priče o Čermaku nisu dovoljne

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. ožujak 2013. u 16:35
Ivan Čermak, vlasnik tvrtke Crodux. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U prosvjedu će sudjelovati sva tri sindikata u Diokiju te da se očekuje dolazak dijela radnika Dine Petrokemije, članice Dioki grupe, iz Omišlja.

Radnici Diokija i Dine Petrokemije zbog neisplate plaća i neriješene sudbine njihovih tvrtaka ponovno će prosvjedovati na Markovu trgu u Zagrebu sljedećeg četvrtka, 14.ožujka, izjavio je danas za Hinu povjerenik Sindikata naftnog gospodarstva u Diokiju Srđan Perković.

Naveo je da će u prosvjedu sudjelovati sva tri sindikata u Diokiju te da se očekuje dolazak dijela radnika Dine Petrokemije, članice Dioki grupe, iz Omišlja.

Okupljanje prosvjednika bit će u 8,30 na Trgu bana Jelačića, a prosvjed je prijavljen od 9 do 13 sati na Markovu trgu.

Istaknuo je da su radnici, koji nisu primili plaće od sredine prošle godine, na izmaku snaga te da nemaju nikakvih novih informacija i plaćama i sudbini tvrtke, "osim priča o tome da tvrtka Crodux Ivana Čermaka pregovara o modalitetu sudjelovanja u predstečajnoj nagodbi", odnosno u restrukturiranju tvrtke.

Perković je rekao da u sindikatu nemaju službenih podataka ni o tome, ali da je to radnicima svejedno, kad nemaju za kruh. Dodao je da bi se plaće mogle isplatiti iz buduće prodaje zemljišta za LNG na Krku, odnosno da bi se radnicima mogao isplatiti njihov dio prije negoli se dogovori konačna cijena zemljišta.

Predsjednik Sindikata Dine Petrokemije Predrag Mihaljević potvrdio je da će dio radnika Dine doći na prosvjed, vjerojatno sa dva autobusa.

Rekao je da je danas razgovarao s predsjednikom Uprave Diokija Leom Dolezilom te da ni on nije imao novih informacija u vezi isplate plaća, rješavanja stanja u Diokiju i Dini te u vezi Croduxa.

Idemo u daljnje prosvjede jer se ništa ne rješava, kazao je Mihaljević ističući da radnici sve češće traže radikalnije akcije, odnosno da se radikalnije akcije radnika, koji nemaju novca ni za osnovne potrebe, mogu očekivati uoči turističke sezone.

Komentirajte prvi

New Report

Close