Ostojić na ITB-u: Percepcija o Hrvatskoj je vrlo pozitivna

Autor: Agencija VLM , 07. ožujak 2013. u 14:17
Veljko Ostojić (Foto: Boris Sćitar/VLM/PIXSELL)

Prema istraživanjima njemačkog auto-kluba ADAC, u Hrvatsku će doći 4,5% Njemaca koji su se odlučili za odlazak na godišnje odmore.

Ministar turizma Veljko Ostojić postjetio je ITB u Berlinu, jedan od najvećih turističkih sajmova na svijetu, na kojem se predstavlja i Hrvatska turistička zajednica, javlja Ministarstvo turizma.

– Prilikom posjeta ITB sajmu razgovarao sam s političkim strukturama, turoperatorima i drugim turističkim subjektima njemačkog gospodarstva i svi su potvrdili kako je Hrvatska sve atraktivnija turisticka destinacija. Percepcija o Hrvatskoj je vrlo pozitivna, turoperatori razmišljaju i o proširenju poslovanja. Prognoze za turističku 2013.godinu su dobre, te vjerujem kako možemo ponoviti brojke iz 2012.godine, koja je što se njemačkog tržišta tiče bila rekordna godina – rekao je Ostojić, naglašavajući također kako će u Hrvatsku, prema istraživanjima njemačkog auto-kluba ADAC, doći 4,5% Njemaca koji su se odlučili za odlazak na godišnje odmore.

– Po prvi put u istraživanju Hrvatska je plasirana bolje i od Francuske te je peta poželjna destinacija, iza Španjolske, Italije, Austrije i Turske – rekao je Ostojić.

Ostojić se na sajmu susreo s predsjednikom njemačkog parlamentarnog odbora za turizam Klausom Brähmigom, ADAC-ovim potpredsjednikom za turizam Maxom Stichom, predsjednikom njemačkog Međunarodnog saveza autobusnog turizma Dieterom Gaufom, predsjednikom Njemačke udruge biciklista Burkhardom Storkom i državnim tajnikom za turizam u Ministarstvu gospodarstva Ernstom Burgbacherom.

Komentirajte prvi

New Report

Close