Želite novce iz Marasova ‘Impulsa’? Ugledajte se na ovu tvrtku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2013. u 14:19
Tvrtka AZON Printer dobila je sredstva iz prošlogodišnjeg Poduzetnickog impulsa; Photo: Robert Anic/PIXSELL

Maras je istaknuo kako hrvatsko gospodarstvo traži inovacije, one su važne za razvoj konkurentnosti, otvaranje novih radnih mjesta.

Natječaj za mjeru iz programa Poduzetnički impuls 2013., pod nazivom Poticanje inovativnog poduzetništva, krenuo je danas, vrijedan je četiri milijuna kuna, a glavni cilj te mjere je potpora mikro i malim inovativnim poduzećima u fazi rasta, kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras tjekom obilaska tvrtke Azonprinter koja je prošle godine dobila sredstva iz Poduzetničkog impulsa.

Želja je da se ove godine podupre desetak inovativnih tvrtki, istaknuo je Maras napominjući da natječaj traje do 4. travnja, javno predstavljanje finalista bit će početkom lipnja, a ugovaranje projekata tijekom lipnja.

Natječaj je vrijedan četiri milijuna kuna, iznos potpore je do najviše 400 tisuća kuna po projektu i to za ulaganje u završnu fazu razvoja proizvoda ili usluge, aktivnost rane komercijalizacije inovacija ili ulaganja za izlazak na nova tržišta i pregovore s potencijalnim domaćim ili stranim investitorima ili kupcima.

Maras je istaknuo kako hrvatsko gospodarstvo traži inovacije, one su važne za razvoj konkurentnosti, otvaranje novih radnih mjesta.

Proteklih se godina, kazao je, nije dovoljno ulagalo u inovativna rješenja, ulaže se 0,73 posto BDP-a, a cilj je da ta ulaganja iznose 3 posto BDP-a.

Rekao je i kako je tvrtka Azonprinter dobar primjer i dokaz da su poticaji pali na plodno tlo te je pozvao tvrtke da se javljaju na natječaje iz Poduzteničkog impulsa.

Vlasnica tvrtke Azonprinter Nives Roško kazala je kako tvrtka posluje od 2006. godine, razvija printere za digitalni tisak, izvozi u 64 zemlje svijeta, a najviše na tržište Azije.

Tvrtka zapošljava 16 djelatnika, godišnje ostvaruje 22 milijuna kuna prihoda, a lanjske poticaje iz Poduzetničkog impulsa iskoristili su za razvoj elektromehaničkog stola koji može štampati na predmete do 30 centimetara visine.

Ministra Marasa novinari su pitali je li pomalo nezgodno da u Vladi sjedi ministar, Veljko Ostojić, kojeg se dovodi u vezu sa malverzacijom zemljištem, na što je Maras rekao da to ne bi komentirao.

"Ne bih to komentirao, molim vas da za ta pitanja kontaktirate ministra Ostojića", odgovorio je Maras.

Komentirajte prvi

New Report

Close