‘Svađa ministara zaustavila sva ulaganja u Splitsko-dalmatinskoj županiji’

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2013. u 15:15
Vladina prezentacija mjera za poticanje investicija na Ekonomskom fakultetu u Splitu; Photo: Tino Juric/PIXSELL

“Pet ministara se u ponedjeljak u velikom stilu prošetalo kroz Split, satima predstavljajući ProInvest i razbacujući se velikim obećanjima”.

"Pet ministara se u ponedjeljak u velikom stilu prošetalo kroz Split, satima predstavljajući Vladin program ProInvest i razbacujući se velikim obećanjima o investicijama koje samo što nisu sletjele u Hrvatsku, a u isto vrijeme su sami direktno zakočili sva ulaganja upravo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i to barem na nekoliko mjeseci", piše Tportal.

Novi Prostorni plan Splitsko-dalmatinske županije, naime, trebao je biti usvojen u ožujku ili travnju, no to se neće dogoditi jer su se dva ministarstva (gospodarstva i zaštite okoliša) sukobila oko četiri predviđene lokacije za vjetroelektrane na planinama Dinari i Svilaji. Jedni traže da se pogoni izbace iz plana, drugi ih obavezno žele zadržati, a bez obiju suglasnosti dokument ne može biti usvojen, piše Tportal.

"Dok se u Zagrebu svađaju oko vjetrenjača, na terenu je zaustavljeno sve ostalo: bez novog Prostornog plana nema početka izgradnje zdravstveno-turističkog kompleksa u Nerežišćima na Braču vrijednog oko 350 milijuna eura i hotelskih kompleksa u Sutivanu na Braču (400 milijuna eura) i Sućurju na Hvaru (250 milijuna eura), iako su sva tri vrlo blizu realizacije, a do daljnjega neće biti ništa ni od velikih investicija u energetici u ovoj županiji. A splitski urbanisti vodili su se upravo po Vladinim napucima, pa su planirali veliku termoelektranu na plin kod Peruče (500 milijuna eura), hidroelektrane u Trilju (500 milijuna) i Hrvacama (600 milijuna), zatim čak 29 lokacija za vjetroelektrane i dvadesetak za velike solarne elektrane… Ukupno, računa se da bi se samo u deset najizglednijih projekata u bliskoj budućnosti otvorio prostor za investiranje oko 2,9 milijardi eura", stoji u tekstu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

kokošinjac k’o kokošinjac, ništa novo

Uništavaju gospodarstvo velikim porezima :

http://www.poslovni.hr/komentari/liniceve-mjere-financijske-discipline-unistavaju-domacu-potraznju-231137 [poslovni.hr]
************

Njih pet ministara umjesto da štede došli u Split sa 5 automobila i svaki sa svojom ministarskom kamarilom .

Ova Kukuriku vlada misli da su investitori i strani i domaći maloumni i blesavi.

Pored takvih poreza koje uvode svaki dan nemoguće je bilo šta u Hrvatskoj investirati .

Dapače , ovako velikim porezima i bezobrazno velikim kamatama uništavaju tvrtke i povečavaju broj nezaposlenih i stopu inflacije . Provjerite koliko duguju Hrvatske tvrtke kamata državi !

Čak su uveli potajno porez na ino mirovine o kojima pojma nemaju penzići i na koje obračunavaju kazne 2.000kn-50.000kn i kamatu 12 % do 16% , pa će mnogi penzići platiti više kaznu i kamate nego što im je ino mirovina .

Jedino rješenje je da ino penzići odu natrag živjeti van i da tamo troše teško zarađene ino mirovine .

Čak je i Vlada HDZ-a imala 100 % veće strane investicije od Kukuriku Vlade , i broj nezaposlenih je bio 70.000 manji , a inflacija je bila 50 % manja .

Jedino pozitivno u “ProInvestu” će biti to da će putujući Kukuriku “cirkus” naplatiti masne dnevnice iz buđeta .

PIPL MAST TRAST AS

ili Hrvatski

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU !

Dosta više, uvesti šestomjesečnu diktaturu i riješiti sve investicije u državi. Kada sve bude gotovo, diktator vraća mandat.

New Report

Close