Niti Jandroković nikada nije čuo za crni fond HDZ-a

Autor: Poslovni dnevnik , 25. veljača 2013. u 21:59
Gordan Jandroković naknadno je čuo za Fimi mediju/PIX

Bivši ministar tvrdi da su članovi predsjedništva samostalno odlučivali.

Bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković posvjedočio je na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u da nikada nije čuo za crni stranački fond i navodno izvlačenje novca preko agencije Fimi medije.

Jandroković je kazao da je za agenciju preko koje je, prema tvrdnjama tužiteljstva, u Sanaderovo vrijeme iz državnih institucija i tvrtki izvučeno više od 70 milijuna kuna, doznao iz medija 2009. Naknadno je, kaže, otkrio da je i njegovo ministarstvo imalo tri posla s agencijom po kojoj je nazvana najveća hrvatska korupcijska afera. "Radilo se o organizaciji dvije konferencije i grafičkoj pripremi za rokovnik za što je plaćeno 70 tisuća kuna. To sam utvrdio nakon što se u medijima počelo pričati o Fimi mediji.

Provjerio sam sa suradnicima kako i zašto Fimi medija, a rekli su mi da se radilo o manjim poslovima za koje nije trebao natječaj. Prikupilo se više ponuda, a Fimi medija je bila najpovoljnija", kaže Jandroković. Dodao je i da ga detalji poslovanja njegova ministarstva s Fimi medijom nisu zanimali. Na pitanje HDZ-ove obrane odgovorio je i da je proračun njegova ministarstva za marketing bio do tri milijuna kuna. Kazao je i da HDZ-u nije trebao nikakav crni fond jer je u izbornoj godini imao proračun od 40 do 50 milijuna kuna, prikupljenih iz članarina, donacija i državnog proračuna. Poput ostalih svjedoka obrane i Jandroković je kazao da su svi članovi predsjedništva HDZ-a u donošenju odluka bili samostalni, kao i lokalni stranački ogranci.

Komentirajte prvi

New Report

Close