Ništa od povrata 5 milijuna eura od turskog Caliskana

Autor: Marija Brnić , 19. veljača 2013. u 22:00
PIXSELL

Garancija je bila činidbena, pa Antimonoploska agencija nije davala suglasnost.

Jamstvo u iznosu od 5 milijuna eura koje je Vlada lani odobrila turskom Caliskanu, kao investitoru u Dina Petrokemiju, a on ga sada i naplatio, vrlo vjerojatno država sudskim procesom neće nikad vratiti, čemu se nada ministar financija Slavko Linić. No, neuspjeh tog povrata ponovno otvara i pitanje regularnosti davanja takve potpore privatnom poduzetniku, za što su pravila strogo propisana. Prije usvajanja na Vladi u pravilu odobrenje za jamstvo mora dati i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. No, Antimonopolskoj agenciji, što potvrđuje šefica Olgica Spevec, takav akt ili prijedlog odluke vezano uz jamstvo Caliskanu, nije dostavljen, niti je Agencija upoznata s vrstom i sadržajem tog jamstva. Spevec ostavlja otvorenom mogućnost da je predlagatelj procijenio kako u slučaju ovog jamstva nije riječ o potpori, a to potvrđuju i iz Vlade. Suglasnost AZTN-a, poručili su, nije ni tražena jer se radilo o činidbenim garancijama.

Komentari (4)
Pogledajte sve

sad će to riješit tako da će se olgica spevec “prisjetiti” da joj je linić podnio zahtjev usmeno, i to će se zakleti na sudu i ona i još pet suradnika koji imaju tako dobar sluh da čuju linića i kad s nekim drugim razgovara na telefon.

tako su napravili a agrokorovim izbjegavanjem otkupa dionica belja, zašto ne bi ponovili.

ako je brodosplit otjerao sanadera u zatvor, nadam se da će dionice belja otjerati linića u zatvor.

kako sam čuo, najgore u cijeloj priči je da upravo linić nije ispoštovao dogovor s turcima, a ovi su to iskoristili da zbrišu i pokupe jamstva.

linić je kandidat za debeli zatvor i doživotnu zabranu rada u javnoj upravi.

gdje je odgovornost vlade i resornog ministra???!?
gdje su ostavke???
gdje su tužbe za naknadu štete od istih?????

Kao sto sam i rekao bit cemo sretni ako smo popusili samo tih 5 milijuna.Zivjeli posteni i sposobni.

Kako se zove odvjetnicki ured koji je za Drzavu sastavljao ugovor? DILETANTIZAM…a sve kako bi R.Jezic nesto usicario u propaloj firmi.

New Report

Close