Rok za predaju ponuda za Mercator traje do ponedjeljka

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2013. u 10:15
Mercator centar na Vukovarskoj ulici. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Strateški partneri očekuju zaradu od sinergije, pa je normalno da će ponuditi više od financijskih kupaca.

Sljedeći je ponedjeljak zadnji rok za predaju neobvezujućih ponuda za 53 posto udjela u najvećem maloprodajnom lancu Mercatoru, pišu slovneske Finance. U utorak će završiti Mercatorove prezentacije pojedinim zainteresiranim kupcima , a sporazum o o povjerljivosti podataka potisalo je deset fondova i hrvatski Agrokor.

Prezentacije, koje je u Londonu pojedinim zainteresiranim kupcima pripremila uprava Tonija Balažića, bile su korektne, doznaju Finance. U publici su bila sva poznata lica iz privatnih investicijskih fondova i Agrokora. Neslužbeno je Agrokor jedini strateški partner među zainteresiranima. Strateški partneri očekuju zaradu od sinergije, pa je normalno da će ponuditi više  od financijskih kupaca, što se i dogodilo prošle godine kada je Agrokor ponudio za dionicu Mercatora 221 euro, a najbolja ponuda private equity fonda iznosila je najviše 150 eura. Očekuje se da će ponuda ovoga puta biti puno niža.

Nakon izbora najbolje neobvezujuće ponude bit će omogućeno dubinsko snimanje (zainteresiranom ponuđaču podatke će dostaviti uprava Mercatora). Završetak pregovora o prodaji očekuje se u jesen 2013.

Komentirajte prvi

New Report

Close