Stiglo sedam ponuda za restrukturiranje HŽ Carga

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. veljača 2013. u 12:48
I Đuro Đaković Holding poslao je pismo interesa (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

U Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture stiglo je sedam ponuda za sudjelovanje u postupku restrukturiranja HŽ Carga, objavljeno je na web stranici Ministarstva.

U Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture stiglo je sedam ponuda za sudjelovanje u postupku restrukturiranja HŽ Carga, objavljeno je na web stranici Ministarstva.

Pisma interesa poslali su DEAL d.o.o.; Nexus Private Equity Partneri d.o.o. (za fond Nexus FGS), Quaestus private Equity d.o.o. (za fond Quaestus Private Equity Kapital II) i Đuro Đaković Holding d.d.; AT Kearney GmbH; Rail Cargo Austria AG; DB International GmbH; SC Grup Feroviar Roman S.A.; Advanced World Transport (AWT) B.V.

Ponude će pregledati povjerenstvo Ministarstva, a nakon toga će uslijediti daljnje konzultacije, navodi se u obavijesti.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture objavilo je 8. siječnja poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku restrukturiranja društva HŽ Cargo d.o.o. Proces restrukturiranja uključuje i mogućnost stjecanja njegovih poslovnih udjela, a rok za podnošenje prijava bio je do 31. siječnja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne kužim zašto se Škregro gura.Niti imaju love niti znanja da restrukturiraju cargo.bolje bi bilo da ulažu u male i srednje firme sa lovom koju im je hbor dao u fgs.

što se tiče stranih investicija,države koje nisu banana države kao mi,recimo turska ,indonezija,kina velike i strateške sustave ne prodaju već rade joint venture u kojima je domaća firma 51 % vlasnik a ulagač daje know how i kapital.

Ili recimo naprave javnu ponudu za 24,99% dionica u koje onda ulažu fondovi i mali ulagači kao štednju u utilities kompanije i dionica se lista na burzi a imaju predstavnike u upravi i nadzornom i kontroliraju kako se radi.onda ne bi bilo namještanja natječaja i krađe u hž kao do sada jer bi kontrola bila efikasna.

ali daleko smo mi od njih. i bajke su vam na drugom katu[emo_smijeh] ,kako kaže onaj vic.[emo_dolar]

New Report

Close