Uzrok problema s baterijom u Boeingu 787 još nepoznat

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. veljača 2013. u 12:00
Epa

Istražitelji bi mogli proširiti svoju istragu problema s baterijom na drugu opremu na tehnološki naprednom zrakoplovu.

Japanska agencija za sigurnost prometa priopćila je da još uvijek nije jasno što je dovelo do pregrijavanja glavne litijske baterije Boeinga 787 Dreamlinera avioprijevoznika All Nippon Airways prošloga mjeseca zbog čega je zrakoplov prinudno sletio.

Istražitelji bi mogli proširiti svoju istragu problema s baterijom na drugu opremu na tehnološki naprednom zrakoplovu, rekao je čelnik Japanskog odbora za sigurnost prometa (JTSB) Norihiro Goto na tiskovnoj konferenciji u utorak. Svi zrakoplovi tipa Boeing 787 su prizemljeni dok istražitelji u Japanu i SAD-u pokušavaju otkriti uzrok dvaju incidenata s baterijama u zrakoplovima. Baterija na Boeingu 787 kompanije Japan Airlines je potpuno izgorjela, a kompanija All Nippon Airways je bila prisiljena na hitno slijetanje zbog istog kvara.

Tvrtka Boeing zatražila je u ponedjeljak dopuštenje američke Savezne administracije za avijaciju (FAA) da provede pokusne letove Dreamlinera, što bi moglo ukazivati na to da napreduje u traženju rješenja za probleme s baterijom.

Komentirajte prvi

New Report

Close