Treći međunarodni sajam prehrane "Levante PROF" održat će se u talijanskom Bariju od 16. do 20. veljače ove godine. Sajam je namijenjen prehrambenoj industriji, pekarima, slastičarima, proizvođačima domaće tjestenine, sladoleda, piva, vina, kao i svima iz sektora ugostiteljstva i hotelijerstva.
Njegov je cilj upoznati sudionike s načinom rada oko 300 specijaliziranih talijanskih tvrtki, kao i naučiti ih kako prepoznati talijanske proizvode. Sajam omogućuje i direktne razgovore o konkretnim poslovnim mogućnostima. Kako bi se spriječio fenomen krivotvorenja hrane i originalne marke "Made in Italy", ove godine na sajmu, namijenjenom kupcima iz jugoistočne Europe, organizirat će se i seminari na kojima će balkanske tvrtke imati priliku iz prve ruke naučiti kako izgleda cijeli proces proizvodnje autohtonog talijanskog proizvoda, od obrade sirovina i sastojaka, pakiranja pa sve do prodajnih aktivnosti i opremanja prodajnog mjesta.
Razlog ovakvom obrazovanju poduzetnika, koje će se održati u suradnji s Osservatorio Italiano, su upravo zamke lažnih kopija u kojima se, da bi nešto podsjećalo ili zvučalo tipično talijanski, na etiketama koriste iskrivljene riječi, boje, mjesta i slike. Police i vitrine u supermarketima balkanskih zemalja pak koriste ovakve zamke da bi obmanule lokalne potrošače koji misle da kupuju nešto što je tipično talijanski proizvod visoke klase. Međutim, sami potrošači su oštećeni jer su platili visoku cijenu za proizvod koji nije originalan. Prethodni "Levante PROF" sajam imao je 250 izlagača i 20 tisuća posjetitelja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu