Porečka Lanterna među najboljim europskim kampovima

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2013. u 10:22
Kamp Lanterna

Osim Lanterne, koja je osvojila maksimalnih pet zvjezdica, poboljšanje u kvaliteti vidljivo je i u ostalim kampovima pod upravljanjem Valamara.

Porečki kamp Lanterna dobitnik je ovogodišnje nagrade "ADAC Best Campsite 2013" kao jedan od 144 najbolja kampa u Europi, priopćeno je iz Valamara. Ova nagrada nasljednica je prošlogodišnjeg ADAC priznanja Superplatz koje je Lanterna također osvojila, a od ove godine ime nagrade je promijenjeno te je to od ove godine zajednička nagrada najvećih njemačkih i nizozemskih autoklubova – ADAC i ANWB. U Europi ovu prestižnu nagradu u 2013. godini nose kampovi koji dobiju ocjenu od maksimalnih pet zvjezdica, a prethodne godine Supertplatz nagradu dobilo je njih 76, među kojima je bila i Lanterna.

ADAC i ANWB od sada će inspekciju uvjeta u europskim kampovima provoditi zajednički i to jednom godišnje, a obuhvatit će sljedeće kategorije: sanitarni prostori, prostor kampa i ostali javni prostori poput ceste, puteva i recepcije; dostupnost i kvaliteta trgovina i prostora za prehranjivanje te kvaliteta, kapacitet i uređenje plaža i bazena.

Porečki kamp Lanterna smješten je na zapadnoj obali istarskog poluotoka te je najveći kamp u Hrvatskoj s kapacitetom od devet tisuća ljudi i duljinom obale od tri kilometra. U 2013. godini u Lanterni su napravljena značajna ulaganja u obnovu sanitarnih čvorova, uređenje plaža i hortikulture, u mobilne kućice su ugrađene satelitske antene te je povećan broj luksuznih mobilnih kućica.

Osim Lanterne, koja je osvojila maksimalnih pet zvjezdica, poboljšanje u kvaliteti vidljivo je i u ostalim kampovima pod upravljanjem Valamara koji posluju pod zajedničkim brendom "Camping on the Adriatic" (www.camping-adriatic.com), a koji su ove godine osvojili bolje ocjene nego prethodne. Porečki naturistički kamp Solaris i novi kamp Krk imaju 4,5 zvjezdice, krčki Ježevac te porečki kampovi Istra i Orsera četiri, a pulski kamp Brioni, rabačka Marina i dubrovački Solitudo osvojili su njih tri.

Prethodnih je godina njemački autoklub ADAC ovu nagradu dodjeljivao samostalno, a od ove godine se ova vodeća automobilistička organizacija udružila s nizozemskim autoklubom ANWB, pri čemu su ujedinili kriterije i napravili zajedničku nagradu i zajednički vodič za kampove u Europi. Ovim projektom, ANWB i ADAC stvorili su jedinstven europski standard za ocjenjivanje više od 10 tisuća kampova koji su sudjelovali u ocjenjivanju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close