HRT se ispričao zbog emisije i najavljuje ‘oštre mjere’

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2012. u 12:13
Karolina Vidović Krišto, urednica HTV-ove emisije Slike Hrvatske / YouTube

‘U emisiji HTV-a Slika Hrvatske na izrazito pristran i strukovno upitan način obrađena je tema uvođenja spolnog odgoja u školski sustav.’

HRT je uputio ispriku gledateljima emisije Slika Hrvatske, urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto:

HRT se ispričava gledateljima Slike Hrvatske (koja se emitira za iseljenike) zbog jučerašnje emisije urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto. Ističemo da stajališta iznesena u emisiji nisu HRT-ova. Zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja HRT će poduzeti oštre mjere.

Protiv Karoline Vidović Krišto, urednice HTV-ove emisije Slike Hrvatske u kojoj je na izrazito pristran i strukovno upitan način obrađena tema uvođenja spolnog odgoja u školski sustav, bit će poduzete oštre mjere, piše Večernji list. Epizoda pod nazivom ''Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?'' emitirana je u subotu navečer, a HRT se ogradio i ispričao zbog stajališta iznesenih u spomenutoj emisiji.  

Večernjak piše kako je u nizu spornih izjava sugovornika započetih isticanjem dijela božićne poruke kardinala Josipa Bozanića koja govori da ''politička vlast koja, zanemarujući temeljne antroploške istine, pokušava riješiti društvene probleme, neophodno dovodi do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku'', Vidović Krišto pročitala je i pismo gledatelja Žarka koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom je uslijedilo i prikazivanje pojedinih isječaka iz kontroverznog filma'' The Kinsey Syndrome'' u kojem autor Christian J. Pinto nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya.

Više pročitajte ovdje


 

Komentari (5)
Pogledajte sve

“Ističemo da stajališta iznesena u emisiji nisu HRT-ova” – a koja su to stajališta HRT-a ? Zar nije HRT javni medij financiran od svih građana RH koji bi trebao zastupati i davati različita mišljenja i stavove a ne samo mišljenje i stav vladajuće koalicije – konkretno Jovanovićevo i Milanovićevo ? Ovo podsjeća na mračno doba komunističkog jednoumlja – oni će poduzeti oštre mjere jer se netko usudio reći istinu i nije slušao direktive partijskih komesara !
Spominju “ozbiljno narušavanje pravila struke” ?! – kako se voditeljica samo usudila iznijeti činjenice !

Nadajmo se da će HRT gledateljima sada napokon objssniti sa znanstvenim argumentima kakav je zapravo zdrastveni odgoj utemeljen na rodnoj (gend)ideologiji.

Spolni odgoj za ‘naciju kurvi i kelnera’

Možda i roditelji nešto o temi znaju i bez tuđe pomoći. Pjevci i specijalisti ala Štulhoferi, Hodžići i sl. su puno toga prespavali i sada savjetuju slične institucionalne ranoranitelje.

Dok nas guze političari nam dižu poreze tako da niti ne osjetimo .

Kakav program za iseljenistvo i ko to uopce gleda?

New Report

Close